Taťána Gregor Brzobohatá: Odmala jsem čelila předsudkům, nikdo ve mě nevěřil

Taťána byla jedinou Češkou, která kdy vyhrála Miss World
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Je jedinou Češkou, která kdy vyhrála prestižní soutěž Miss World. Stalo se to v roce 2006, kdy ještě nosila dívčí jméno Kuchařová. Z mladé studentky se přes noc stala jedna z nejslavnějších dívek světa. Přestože dnes je Taťána Gregor Brzobohatá (31) oceňovaná nejen mezi modelkami a návrháři, byly doby, kdy byla spíš podceňovanou. Její cestu k úspěchu dláždila řada pochybností
a ústrků. Jak to vypadalo před Miss World popsala v pořadu Top Moment na Mall.tv.

Cestu k úspěchu Taťány Gregor Brzobohaté dláždila řada pochybností a ústrků. O tom, čím vším si musela projít a jaká slova se jí navždy vryla do paměti, po letech otevřeně promluvila. Strastiplné chvíle, které předcházely jednomu z nejdůležitějších okamžiků jejího života, nebyly rozhodně nic příjemného. Dnes se jim možná jen usměje, tenkrát však bolely.

Slova, která zabolela

Už jako bezmála desetiletá pochodovala se sestrami a kamarádkami ze sousedství po dvorku a pořádala soutěže krásy. V dětské hře zastávala roli tehdejšího prezidenta Miss ČR Miloše Zapletala a nadělovala svým vrstevnicím korunky a šerpy.

Tehdy ještě netušila, že on bude tím, kdo ji o pár let později bude skutečně korunovat nejkrásnější Češkou, a také tím, kdo pronese slova, která si vybaví i s odstupem času. Slova, která ji raní a zároveň přimějí se svého dívčího snu nevzdat a uspět na mezinárodní úrovni. Dá se říct, že to byl takový spouštěč, který ji "nakopl" a donutil jí na sobě makat ještě více a podstupovat větší oběti než do té chvíle.

Taťáno, vyhrát nemůžete

A co tak šokujícího jí Zapletal řekl? "Taťáno, nevyhrajete to, ale když se dostanete alespoň do top patnáctky nebo desítky, tak to bude super," nepředpokládal exředitel soutěže krásy větší úspěch osmnáctileté blondýnky v konkurenci 103 krásek z celého světa.

Jenže se přepočítal, stejně jako všichni ostatní, od kterých odmala slyšela, že ve světové soutěži krásy nemůže holka z Opočna nikdy zvítězit. "Mně nikdo nevěřil. Nikdo prostě nevěřil tomu, že by nějaká Češka nebo Slovenka mohla vyhrát Miss World. To byl předsudek, který mě provázel celou dobu," vzpomíná Taťána na pocity, se kterými odjížděla do polské Varšavy reprezentovat vlast.

I Češka může obstát

Těsně, než došlo na vyhlášení, lidi začali křičet anglicky: "Czech Republic!" "Mám z toho doteď husí kůži, byl to nádherný moment. Nikdy v životě na něj nezapomenu, to vítězství nebylo jen moje. Strašně jsem si přála, abych ho přivezla domů pro naši zemi. Jsem šťastná, že se to splnilo," uzavírá jedna z nejmladších vítězek svou cestu k titulu Miss World.

Kuchařová tenkrát dokázala, že i malá země v srdci Evropy může ve světové konkurenci obstát. Pravdou je, že se hodně spekulovalo o tom, že její triumf byl předem domluvený a Česko zkrátka "bylo na řadě". Otázkou je, jestli by něco takového vůbec bylo na celosvětové úrovni možné. Co dalšího prozradila Taťána Gregor Brzobohatá? Dozvíte se na Mall.tv v pořadu Top Moment Pavla Zuny.