Apríl na Hradě: Mynář konečně rezignoval a Zeman přestal lhát

Ale no tak...
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Bylo by krásné, kdybychom na Hradě konečně neměli kancléře bez odpovídající prověrky, který spolu s dalšími kope za čínské zájmy. A samozřejmě i prezidenta, pro kterého je čest a pravda nadevše. No, tak zase nic. Aprílové ráno nás na chvíli přenese do krajiny snů, aby nás pak vrhlo zpět do reality.

Jen si to představte. Věta prezidenta Miloše Zemana z roku 2013 "pokud Vratislav Mynář nezíská bezpečnostní prověrku, budu si muset nalézt nového kancléře" by nebyla jen jednou z mnoha hradních lží. Kancléř by hodil za hlavu moc, konexe i možnost ovládat spoustu věcí v rámci své funkce a jako frajer by odstoupil, protože prověrku na stupeň Přísně tajné stále nemá. 

Mynář? Zůstane a basta

Národní bezpečnostní úřad (NBÚ) jasně sdělil, že požadovaným kritériím nevyhověl, pro Českou republiku může tedy být bezpečnostním rizikem. Zkuste si jen na chvíli představit, že na Hradě nesedí muž s podivnými kontakty na podivné podnikatele s vazbami na Rusko nebo Čínu, jejichž majetky se za posledních několik let rozrostly do závratných rozměrů. Ostatně stejně jako krásně bobtná jmění pana Mynáře. Obyčejný člověk má co dělat, aby uživil rodinu. A tito pánové házejí miliardami. 

Všichni zlí prezidentovi muži: Kdo jsou Mynář, Nejedlý a Ovčáček? Kdo jsou tito pánové, máme se jich bát? Nebo prostě "jen" toho, že si z této země dělají dojnou krávu? Čtěte zde.

Vžijte se na okamžik do situace, že nikdo nemůže tuto zemi ohrozit špatným rozhodnutím, které jde sice na ruku jemu, ale ne už obyvatelům Česka. Podle vyjádření NBÚ by takový člověk vůbec neměl přicházet do styku s některými citlivými materiály. Jaká je však realita? Nikdo už prověrku ani nepožaduje. Prezident ho chce a tím to končí, byť to veřejnosti jasně říká, že mocní si prostě mohou dělat, co chtějí. Bez ohledu na zákony, zvyky nebo tradice.

Jen dnes, pak už ne

1. duben je úžasný den. Můžeme na chvíli uvěřit i tomu, že prezident země neběsní nad vydáním údajného ruského hackera Nikulina do USA a ne do jím milovaného Ruska. I když, ono je to logické. Putin dobře ví, jaký poklad v našem prezidentovi v "západní" Evropě má. Na rozdíl třeba od Donalda Trumpa, kde si Hrad musel vymyslet jednu ze svých nepravdivých historek o tom, že snad americká hlava státu tu naši pozvala do Bílého domu. Žvásty, nic víc.

Jen dnes můžeme říkat, že žijeme v zemi, kde nám nevládne dokonce i soudem usvědčený lhář, jehož !tiskový mluvčí! prý stále hledá neexistující Peroutkův článek. Protože až tuto větu vyřkneme, hned za ní musí následovat "apríl"! Bohužel.

Zemanovu kampaň platily firmy ve ztrátě i lidé, kteří zařídili vilu pro Mynáře. Čtěte zde.