Politici na dovolené. Vrcholní představitelé našeho národa si užívají doma i ve světě

Andrej s Monikou se nakonec shledali a bylo jim líp
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Někdo je patriotem, kterému vystačí výhled na české kopce ze zahrady svojí chaloupky, a další cestují za exotikou a novým dobrodružstvím. Prezident Miloš Zeman je vyhlášen svojí skromností, Tomio Okamura láskou k české zemi a třeba Ivan Bartoš, ten velmi rád vycestuje za exotikou. Jak tráví dovolenou naši politici? 

/S NADHLEDEM/ Léto je v plném proudu a zaslouženou dovolenou si sem tam užívá každý z nás. I politik má právo na odpočinek, a tak si rád provětrá hlavu zatěžkanou řízením našeho státu.  

Někomu holt nestačí levné pivo v poslaneckém bufetu, a tak vyrazil do světa, mnohým zase poslouží skromný nafukovací bazének. Viďte, pane Škromachu (jeho legendární série selfie z bazénku na zahradě straší občany dodnes). O to už jsme však ochuzeni, stejně jako o fotografii nemohoucího pana prezidenta v nafukovacím člunu na Vysočině. Kam tedy vyrazili naši „oblíbení” politici?

Hurá na Krym

V Poslanecké sněmovně je hned několik adeptů, jejichž kompas ukazuje jasně na východ. Nikoli však od ráje, ale přímo do jejího nitra. Není tak překvapením, že poslanec Vondráček vzal svého taťku na politicko-naučnou cestu po Rusku. Rudé náměstí, kde stále leží nabalzamovaný Lenin, je pro ně v podstatě takovým socialistickým DisneyLandem. 

Už ve frontě se údajně tatínek neudržel a začal plakat. Vzpomínky na sametovou revoluci pořád bolí a on si evidentně myslí, že v roce 1989 svého velkého šéfa ze Sovětského svazu zklamal. Dovolená je však o radostech a pohodě, takže ohleduplný syn vzal svého otce na Krym ke břehům Černého moře. O tom, že se údajně zastavili i u separatistů na Ukrajině, se však mezi letuškami jen šušká. 

Ve východním ráji v krásném mořském letovisku se zcela náhodou potkali s premiérem Andrejem Babišem, který sem pravidelně posílá svoje děti. Údajně v jedné kavárně hráli šachy. Babiš má vůbec nabitou dovolenou, protože po tom, co dal svému synovi šach mat, hned běžel na letiště, aby stihl koupačku se svojí ženou Monikou ve francouzském Cannes. Ta sice mezitím řádila tak, že to na jihu Francie jen tak nezapomenou, ale co je za hranicemi České republiky, se nepočítá. 

Všude dobře, doma nejlépe

Být konzervativní v politice často znamená být opatrný i při výběru dovolené. Byť se Václav Klaus ml. proměňuje v extrémistu, jeho patriotismus a název nové strany mu kážou tradiční dovolenou. Údajně nasedl na kolo a objíždí celou Českou republiku podél hranic. Někdo je holt workoholik a u několika stánků s občerstvením byl údajně zachycen s mapou, kam si zakresluje potenciální pozice ostnatého drátu. Proč? To se bojíme jenom domyslet. 

Dnes již kultovní nafukovací člun pana prezidenta Miloše Zemana bude na svého majitele čekat asi marně. Dovolenou si hlava státu užije pouze v Lánech, kam si zve různé návštěvy, kde mu je smutno. Každý, koho potkává, už slyšel všechny jeho nemístné vtipy, a tak údajně alespoň v časech volna potřebuje slyšet podlézavý smích, kterého má v poslední době nedostatek. Antonín Staněk se o něj stará opravdu krásně. 

Zeman na loď nenasedne, ale takový Ivan Bartoš s celou partou jednu bárku vzal a pluje s ní do Karibiku. Přece jenom Jamajka je rájem nejenom kvůli slunci. Fanoušci Boba Marleyho vědí…

Tomio je patriot. Nebo ne?

Pokud byste předpokládali, že Tomio Okamuru najdete v zemi vycházejícího slunce, budete zklamáni. Ve svém maserati projíždí německé dálnice. Na Facebooku se však překvapivě můžeme setkat, jak brázdí českou krajinu na kole a k tomu si dává k obědu a večeři ty největší poklady naší kuchyně. Čočka, klobása, tlačenka, knedlo, vepřo zelo, guláš a smažený řízek jsou jenom fake news. Pravda je taková, že schopnosti Tomia Okamury v počítačovém programu photoshop prostě dosahují dokonalosti. Tomio tak pracuje i přes léto.

Dovoléná, tak doufejme, našim politikům dobře provětrala hlavu plnou stresu. Těšíme se tak na silné a odpočaté příslušníky elity národa, které bude radost sledovat za řečnickým pultíkem. Krásné léto všem!