Planeta Václava Klause ml. Politik, vědec a učitel národa chrání Českou republiku od všeho zlého

Václav Klaus ml. je mesiáš české politiky
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Na české politické scéně už pár let roste hvězda mesiášských rozměrů. Muž rovného názoru, ten, kdo slovem bojuje proti obyčejnému člověku ze střední Evropy. Předseda nového hnutí Trikolóra Václav Klaus ml. okouzluje davy svojí obětavostí a inteligencí. Není křivý v názorech, ale naopak pevný zastánce tradičních hodnot. Proč je tedy terčem tolika posměšků? 

/SATIRA S NADHLEDEM/ Z nějakého záhadného důvodu se Václavu Klausovi ml. děti smály už od školky. Hloupé posměšky krutých dětiček zrodily hrdinu. Maličký Klaus se obrnil, aby mohl světu čelit tváří v tvář. Nechtěl se schovávat za záda úspěšného tatínka. 

On po nich rovnou vylezl! Aura geniálního, lehce arogantního následovníka dnes září všemi možnými prostředky. Můžeme ho vidět v televizi, na internetu a až vypukne volební kampaň, možná bude viset i u kyvadla po vzoru svého tatínka. Mediální pozornost si získal, ale co takový voličský zájem? 

Křikem nezarmoutíš

Lidstvo není zvědavé na umírněné osobnosti, které klidným hlasem říkají pravdu. To je samozřejmě velká nuda. Mnohem zajímavější je hudrování, ponižování, zpochybňování, arogance, demagogie, oslava českého piva, zámků, hradů a rockové hudby. 

To všechno má ve svém portfoliu právě Václav Klaus ml. V době, kdy ženy pokládají rovnoprávnost za samozřejmost, kdy není důležité, jakou máte sexuální orientaci, ani jakého jste náboženství či etnika, přichází zastánce všech základních konzervativních hodnot. 

Sedněte si na kolo, prozkoumejte šumavské kopce, zastavte se na pivo a vzpomínejte na Karla IV. jako nejlepšího vládce naší země. Český lev skáče mladému Klausovi do kapsy: „Tady budu v bezpečí. Konečně se někdo našel,” řekl si ubohý zmatený lvíček. Státní symboly se třesou před globalizovaným světem a terorem z Evropské unie. 

Do druhé kapsičky už se ke Klausovi schovala lípa. „Lev měl pravdu, tady je opravdu bezpečno,” řekla si pro sebe. Jen české dějiny se ne a ne schovat k hvězdě české politiky. Dlouhé přemlouvání Klaus nakonec zavrhl, a tak si začal psát dějiny vlastní. Trikolóra vstupuje do boje a má rozhodně co nabídnout. 

Strana jedné tváře

V politice nenajdete osobnost, která by měla takovou důvěru u veřejnosti právě jako Václav Klaus ml. Málokdo totiž bojuje argumenty proti ďáblem posedlé EU, klimatem zfanatizovaným aktivistům a migrační krizi. Muž neochvějné morálky se nebojí svého protivníka urazit peprnou poznámkou, která je naplněna suchým humorem jako šipka jedem. 

Úsměv, co štípne. Narodil se tak nový mesiáš české politiky, který koncentruje vše, co mají Češi rádi. Pivo, u politiků aroganci, ponižování svých protivníků a hlavně názory, které nenarušují zdejší pohodu a radost z lenosti. To všechno Václav Klaus ml. reprezentuje. Navíc je všechno zabalené do seriózního obalu ředitele prestižního gymnázia.

Našel se tak nový Jan Ámos Komenský. Učitel národa, jehož výuka se zabývá tím, aby se v ideálním případě nic nezměnilo a Češi zůstali stejní jako doposud. Jinak by totiž nemohli věřit někomu, jako je on…