Promořování seniorů pod státním dohledem, Babišova záchrana mrtvých a Ovčáčkův hysterický záchvat

Některé z našich ministerstvech kouzel by mělo začít uvažovat o tom, zda panu Babišovi nepostavit sochu v nadživotní velikosti
 

Byl to velmi povedený týden. Vláda opět otočila, uvolnila opatření, najednou je možné i to, co bylo ještě před pár dny nemyslitelné. Soud odmítl „právní kličku“ a zrušil některá nařízení ministerstva zdravotnictví. A kabinet znovu prokázal uvážlivost a odvahu, když po rozhodnutí soudu poslal na tiskovou konferenci pouze nebohého Adama Vojtěcha. Ten ale i přes zkušenosti ze Super Star jen zmateně drmolil... Podívejme na zmatený týden s NADHLEDEM.

  • „Zachránili jsme tisíce mrtvých,“ prohlásil premiér Andrej Babiš, když hájil soudně zrušená opatření vlády. Soud ale nehodnotil opatření, ale právní kličku, o kterou se vláda pokusila, aby nechala vykrvácet podniky. Jak se zachraňují mrtví, už bohužel premiér nevysvětlil. V každém případě může Mára Prchal napsat další "čau lidi", protože tohle je na Nobelovku. Jen upozornění, pana premiéra musí občas poslouchat i gramotní lidé s vyšším IQ než 23 …
  • Česká vláda je skvělá! Se svými občany to myslí dobře, proto zásadně nevydává systematická a jasná rozhodnutí. Je to jasné jako facka, vědecké studie prokazují, že když člověk zapojuje mozek a musí stále přemýšlet, prodlužuje se mu věk a je zdravější. Řešit něco za lidi? Tůdle, postarejte se sami, zjistěte si sami a až to budete chápat, my to zase zrušíme a vymyslíme jinak! Tuto metodu bychom mohli začít vyvážet. Za tvrdou čínskou měnu.
  • V Praze a několika dalších městech začal test promořenosti. Kdo jde kolem, nechá se otestovat. A tak se před testovacími místy se tvořily mnohahodinové fronty a senioři se lepili jeden na druhého. Výborný nápad, jak zvednout promořenost! Jek dál na seniory! Výsledky testů až v květnu, proč také spěchat ….
  • Andrej Babiš či Miloš Zeman jsou jedineční. Jedno jim však musíme přiznat, na amerického prezidenta Donalda Trumpa stále nemají. Ten, když se dozvěděl, že nový typ koronaviru zabijí dezinfekce, tak se zcela vážně otázal, zda by nezlikvidovala infekci i uvnitř těla.  Takhle se dělá „show“!
  • Když se Jiří Ovčáček dozvěděl, že soud zrušil některá opatření vlády vydané neoprávněné ministerstvem zdravotnictví, dostal hysterický záchvat a zahltil twitter moudrem. Možná studijní materiál pro psychiatra, ale hlavně zamyšlení, jakou funkci vlastně má prezidentův mluvčí? Nebo jde o novou pozici nevoleného politika? Mimochodem, když tepal soudce, útočil i na svého šéfa, který je jmenuje. Nakonec vše dopadlo dobře, tiskový mluvčí Miloše Zemana se uklidnil a zase přešel ke svému promlouvání k Bohu. Ještě, že mu cestou nepraskla žilka.
  • Vláda odborníků znovu otevřela hranice. Ovšem nic není jen tak. Abychom to vzali popořadě: Adam Vojtěch při tiskové konferenci řekl, že při návratu do země bude potřeba mít už ze zahraničí negativní test na koronavirus ne starší čtyři dny. Pokud tomu tak nebude, tak dotyčný půjde do karantény. Potvrdil to i Roman Prymula. Ministr průmyslu Karel Havlíček následně v Radiožurnálu uvedl, že se cestovatel otestuje až v Česku, konkrétně ve svém městě nebo obci. Dodal, že nepůjde kontrolovat každého. Prymula byl s tímto Havlíčkovým tvrzením konfrontován a pouze zamumlal, že se domnívá, že když něco schválili, tak to tak bude. Korunu všemu nasadil Vojtěch, když tvrdil, že nařízení platí od pátku. Jenže ono platí až od pondělí 27. dubna. A ministerstvo zahraničí uvedlo, že cesty do zahraničí nedoporučuje. Inu, vládnou nám profesionálové.
  • Šéf Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus prohlásil, že pandemie COVID-19 ještě není zažehnána a to nejhorší svět teprve čeká. Měli bychom ho poslouchat, protože tento člověk je hlavním důvodem, proč se WHO přezdívá Čínská zdravotnická organizace. Ještě coby ministr zahraničí Etiopie získal "zázračnou" pomoc z Číny v řádech milionů dolarů a Čína nad ním "bděla" i v letech následujících. Čínští soudruzi ho teď zřejmě informovali, že se chystají svět zamořit dalším virem. Takže stavět bunkry, apokalypsa se blíží!
  • Komunistický poslanec a známá mlátička z roku 1989 Zdeněk Ondráček se nechal slyšet, že starosta Prahy 6 naštval ruského medvěda, když si "dovolil" odstranit sochu Koněva. Muž, jemuž by indiáni dali jméno Ten, co ovládá svůj pendrek, pak také prohlásil, že by mohl být na Koláře vydán mezinárodní zatykač. Jestli něco vytknout vládě, která nastoupila po roce 1989 tak to, že KSČ(M) okamžitě nezakázala. Pak by pan Ondráček šířil svá moudra maximálně tak v hospodě v Horní Dolní až do chvíle, než by to někdo nevydržel a vyrazil mu pár zubů.
  • A ještě jednou KSČM. Místopředseda této strany Stanislav Grospič u příležitosti výročí 150. narozenin Lenina pro Halonoviny popsal, jak je tento svého času vrchní bolševik svým významem srovnatelný s Voltairem, Einsteinem či Rooseveltem. „Stejně jako myšlenky velikého fyzika Einsteina znamenaly přelom ve fyzice, Leninův odkaz sociálně rovné společnosti tady je a bude stále cílem většiny lidstva,“ zakončil Grospič své epické dílo. Tak možná, kdyby se s panem Ondráčkem chytili za ručičky.
  • Lídr KLDR Kim Čong-un se od poloviny dubna neobjevil na veřejnosti. Dokonce se objevily spekulace, že je ve vegetativním stavu. Severokorejský diktátor je tak možná obětí nového typu koronaviru, který ale vlastně v zemi není. Takže když zemře, bude žít dál, protože neměl na co umřít. Každopádně se vládce smrti bát nemusí, protože my tu máme experta, který už tisíce mrtvých zachránil.

KAM DÁL: Právní rozbor: Chyba vlády při vyhlášení omezení může přinést vymáhání škody po státu