Byli kluci, dnes jsou z nich pěkné dívky. Poznali byste, že si nechaly změnit pohlaví?

Co na to říkáte?
 

Devatenáctiletá Mayla Phoebe de Rezende a její sestra Sofia Albuquerck se staly prvními dvojčaty na světě, která podstoupila simultánní změnu pohlaví. Když se po zákroku poprvé viděly, prý to bylo "magické a vzrušující". Nyní si užívají plnohodnotného života žen a nutno říct, že jim to docela sluší.

Operace v brazilském městě Blumenau ve státě Santa Catarina proběhly a všechno se obešlo bez komplikací. „Vždy jsme dělaly všechno společně. Tak jsme si spolu splnily i sen o změně pohlaví. Staly jsme se prvními trans dvojčaty na světě, kterým se to povedlo,“ řekla podle The Sun Mayla místním médiím.

Mužský pohlavní orgán nebyl můj

Dívky věří, že sdílení jejich příběhu dodá odvahy dalším lidem, kteří mají podobné pocity jako ony. „Je mnoho trans žen, které se svého snu vzdají, protože se na zákrok čeká hodně dlouho. Existuje pouze jediná klinika, která je schopna jejich touhy uspokojit. Ale věřte, že se čekání vyplatí,“ vzkazuje Mayla.

Podle ní je důležité dát transsexuálům naději na lepší život. „Když jsem viděla svůj mužský pohlavní orgán, cítila jsem, že není můj.“ A aby toho nebylo málo, obě byly dříve šikanovány za to, že jsou transsexuály.

Nebýt dědečka, zůstaly by chlapci

 

 

Mayla vzpomíná, že ve škole to bylo někdy hodně drsné. Spolužáci jí prý třeba házeli notebook na hlavu. Naopak od rodiny vždy cítila podporu. „Věděli, že jsme děvčata.“ Jejich dědeček z matčiny strany dokonce prodal dům, aby financoval jejich operaci.

„Vždycky jsme s ním o našich problémech mohly mluvit. Mým cílem je nyní odpromovat na medicíně a pro naše prarodiče koupit starší dům, abychom jim mohly vrátit jejich úžasné gesto,“ má Mayla jasné plány. 

A co si mladá žena užila jako první po probuzení po operaci? „Byla to sprcha. To bylo něco úžasného. I když to byla dlouhá cesta, se svým tělem jsem teď spokojená. Konečně! Nic mě netlačí, mohu klidně spát a existovat. Všem trans ženám to doporučuji.“

 

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Scéna jako z hororu: Samantha našla v bytě tajný otvor, byl zakryt pouze zrcadlem.

Klíčová slova: