Přijďte se v srpnu s dětmi poveselit na Berounku. Zn. Loď s sebou

 

Den plný her a dovádění na břehu i na hladině řeky zažije v srpnu berounský kemp. Budou připravena soutěžní klání pro rodinné týmy i děti, které se budou moci pořádně vyřádit například při aquazorbingu.

Předposlední prázdninovou sobotu 22. srpna si návštěvníci Veselice na Berounce užijí i pořádnou porci hudební nálože. Vystoupí například crazy-band Nadoraz z Hradce Králové, který už třicet let hraje vlastní tvorbu kapelníka Jirky Petery a je proslulý svým humorem a recesistickým zaměřením písní. Další chuťovkou bude kapela V3ska hrající převážně SKA doplněný prvky reggae a punku, jejíž vystoupení doplní sedmičlenná kapela Čankišou z Brna, která pronikla do povědomí posluchačů doma i v zahraničí díky svým koncertům nabitým energií a divokými rytmy. Den uzavře ohňostroj na vodě i ve vzduchu. Akci pořádá MKC v rámci oslav 750. výročí města.

 

Podpořte rekord v soulodění

Na své si přijdou i vodáci a obdivovatelé řeky. K uctění vodního živlu a jako poděkování řece proběhne pokus o rekord v největším počtu naráz soulodících lodí. Úspěšný rekordní pokus bude při dodržení podmínek zaregistrován do České databanky rekordů, oficiálně potvrzen certifikátem o vytvoření rekordu, vložen do výtisku aktuální České knihy rekordů a navržen k zápisu do nejbližšího nového vydání České knihy rekordů.

Zúčastnit se může každý, kdo disponuje lodí či člunem a dostaví se i s plavidlem 22. srpna k lávce v ulici U Přívozu. Start HROmadného BErounského SOulodění neboli HROBESO je naplánován na 14. hodinu, cílem bude opět berounský kemp. Pro vylosovanou posádku lodi je připraven soudek piva.

Klíčová slova: