5 výhod pro mámy po třicítce

Stát se maminkou v pozdějším věku nemusí být handicap
 

I když lékaři a psychologové zrovna starším matkám nefandí, určitá pozitiva to bezesporu má. Ať si, kdo chce, co chce říká...

1. Užila jste si

Když porodíte ve dvaceti nebo pětadvaceti a následuje hned další dítě, máte na několik let o zábavu postaráno. Naopak pokud se stanete mámou ve třiceti a výš, měla jste možnost studovat, cestovat, užívat života. To se pak projeví v tom, že s dítětem nemáte pocit, že vám takzvaně ujel vlak.

2. Máte zázemí

To samozřejmě nemusí znamenat, že ve dvaceti jste chudí a v pětatřiceti bohatí. Nicméně nejspíš máte vlastní bydlení a stálé zaměstnání. S partnerem jste stihli kromě užívání si vybudovat domov a jste více finančně zajištěni. To vám v mateřství přidá na klidu.

3. Jste vyrovnanější

I výše jmenované dvě výhody přispívají k tomu, že máte větší šanci přistupovat k výchově s větším klidem. Samozřejmě, každá jsme jiná, ale obecně s věkem přichází do života více zkušeností a také rozvážnosti.

4. Mateřství si více vychutnáváte

Jelikož máte za sebou studia, cestování a třeba i dosažení jistých cílů v kariéře, roli maminky vás bude více těšit a náležitě si ji vychutnáte.

5. Budete déle fit

A to jak fyzicky, tak psychicky. Ono vám totiž nic jiného nezbude. I když vás občas tuhle dloubne nebo tamhle píchne, s úprkem vašeho cvrčka na to rychle zapomenete. A až nastoupí do školy a vám bude přes čtyřicet, stane se chtě nechtě školák i z vás. No uznejte, není to lepší, než trénovat mozek křížovkami, aby vás nestihla Alzheimerova nemoc?

Co si o tom myslíte vy? Také jste se stala maminkou až po třicítce? Jaké jsou vaše zkušenosti? Budeme rádi, když se s námi podělíte.

Klíčová slova: