Novoroční předsevzetí, přání tužby...jak dlouho vydrží?

Rok 2016 máme jen a jen ve svých rukou, a záleží jen na nás co s ním a jak uděláme.
 

Silvestr za námi, dospáváme alkoholické dozvuky, a někteří borci a borkyně se probouzejí vedle někoho, koho vůbec neznají. Dlouhá noc je někdy náročná a překvapuje hodně dlouho.

První den si dáváme jistá předsevzetí do života, přání čeho bychom chtěli dosáhnout, koho potkat, přání abychom měli dobrou práci, abychom našli tu paní úžasnou či slečnu, a spousta dalších přáníček. Ale dovedete si představit, kdyby se to vše splnilo rok co rok? To by byl sekec mazec.

Splnilo by se nám například přání dobré práce, ale jak se známe, po čase bychom si říkali, že by to bylo dobré mít lepší, protože zjistíme, že každá práce je vlastně více stereotypní, a stačí mít vedle sebe mezi prima partou jednoho magora, a jsme na pokraji chuti vraždit na potkání.

 

Přejeme si najít partnera, partnerku či kamaráda, nebo kámošku, někdo zase milence či milenku, pokud jsme sami. Jenže zázraky se nekonají a zase to zůstává na nás. Z počítače nic nevyleze, i když u toho budeme dřepět celé dny, a z mobilu už vůbec ne. Maximálně na nás vybafne chlapská ztuhlá žížala, co tak rádi ti lovci ženských srdcí posílají, aniž by tušili kdo je na konci jako příjemce.

Takže nezbývá, než se obrnit statečností, časem a sejít se. To je jak víme v dnešní době problém, protože prý na nic není čas. On sice je, ale když ho nechceme mít, tak zkrátka není. Nakonec se z toho času nudíme, a vymýšlíme různé ptákoviny. Pokud stojí za to, díky za tu nudu, ale pokud se nudíme, a jen na vše nadáváme, tak budeme otráveni jako po návštěvě nerudné tchyně.

 

Konečný výsledek?

Je to fakticky jen a jen na nás. Nikdo v tom jaký budeme mít život, štěstí, a spokojenost nepomůže. Může poradit, nasměrovat, ale výsledek? Je to zas jen a jen opět na našem rozhodnutí, zda jeho radu využijeme anebo to zkusíme po svém, s naším rozhodnutím jak a co udělat. Ono v závěru i to špatné nám dává něco pozitivního.

 

Proto buďte sami sebou.

Jste, jací jste, žádný druhotný plagiát. Mějte svou hrdost, mějte své sny, radosti, co nejméně starostí a problémů.  Věřte si, a buďte sví. Nikdo nestojí za to, abyste se předělali. Čím více se budete snažit, tím méně kladný bude výsledek.

Jelikož je nový rok a s uměvem vykročit do něj je to nejlepší, co můžeme pro sebe udělat. tak je zde jeden vtip pro váš úsměv.

 

Potká banán mandarinku. Zakouká se do ní, a povídá: „Teda ty jsi kočka. Krásně oranžová, symetrická ham ham. Hned bych si to s tebou rozdal. Co ty na to?"

Mandarinka se slastí zavrní, a špitne: „Ani nemluv, hned bych byla pro. Ale nejde to, víš?"

„A proč?" diví se banán.

„Já mám měsíčky."

 

V novém roce pevný krok, lásku, štěstí po celý rok, pohodu v práci i doma, a příjemné chvíle při čtení portálu ČtiDoma.