Američan si koupil ostrov, pak ho zatkli za krádeže v obchodě

Američanovi patří i dům, v němž se v roce 2006 natáčela reality show The Real World
Zobrazit fotogalerii (3)
 

V americkém stát Florida řeší poněkud kuriózní kriminální případ. Jistý muž si nedávno koupil Thompsonův ostrov nedaleko floridského ostrova Key West za osm milionů dolarů (skoro 182 milionů korun), pak ho ale zatkli za krádeže zboží v hodnotě asi 300 dolarů (6 820 korun) v hypermarketu Kmart.

Devětapadesátiletý Andrew Lippi si podle policie koncem března v obchodě koupil kávovar za 150 dolarů, o den později ho ale vrátil s tím, že chce peníze zpět. Zaměstnanci obchodu v krabici ale místo přístroje našli míč na košíkovou.

Koupené věci vyměňoval za jiné

O několik dní později si ve stejném obchodě Lippi koupil kávovar jiné značky a dvě balení LED žárovek za asi 105 dolarů. Opět je vrátil a zaměstnanci přišli na to, že nový kávovar vyměnil za starší model a krabici zavřel tak, aby vypadala, že ji ještě nikdo neotevřel. Žárovky vyměnil za výrobky jiné značky. O den později si v Kmartu koupil okrasné volány na postel. Místo nich vrátil pouhý povlak na polštář. Při výslechu na policii Lippi popřel, že by zakoupené zboží vyměňoval za levnější výrobky.

Podle portálu Local10.com Lippi kromě nedávného přírůstku do svého portfolia nemovitostí vlastní třeba luxusní dům s dvanácti ložnicemi na Key West, v němž se v roce 2006 natáčela reality show The Real World (Skutečný svět). Lippi nyní usedlost na pobřeží pronajímá za 1 799 dolarů za noc.

Podobných případů je víc

BBC připomněla, že bohatých lidí, kteří mají na svědomí, vzhledem k jejich majetku, drobné krádeže, je celá řada. Hollywoodská herečka Winona Ryder v roce 2002 v obchodu v Beverly Hills ukradla oblečení v hodnotě 5 000 dolarů. Herečka Lindsay Lohan musela jít na veřejně prospěšné práce a speciální kurz poté, co si v roce 2011 z obchodu chtěla odnést bez placení náhrdelník za 2 500 dolarů. A známý britský kuchař Antony Worrall Thompson byl v obchodě přistižen při krádeži cibulí, sendviče, sýra a vína.