Dítě omylem zastřelilo svou matku. Tragédii se ale dalo velmi lehce předejít

Každý majitel zbraně má povinnost ji náležitě zabezpečit
  |   zajímavost

Dvojnásobná matka Shamaya Lynn zemřela na následky střelné rány do hlavy. Její přítel a otec dítěte čelí obvinění z vraždy. Jak je možné, že se něco takového mohlo stát? Otec dítěte za tuto hororovou událost nese zodpovědnost.

Za tuto tragédii může nejspíše hlava rodiny Veondre Avery (22), zdá se, že zbraň totiž dostatečně nezabezpečil a batole k ní tak mělo přístup. Nyní čelí obvinění z vraždy a nedbalého uchovávání zbraně.

Obětí byla jeho přítelkyně Shamaya Lynn (21), která na následky zranění na místě zemřela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tele Real RD (@telerealrd)

Batole, které si neuvědomovalo, jak moc je zbraň nebezpečná, ji našlo a začalo si s ní hrát. Zbraň ale bohužel během toho vystřelila a kulka zasáhla jeho matku, která v té chvíli byla připojená na pracovním videohovoru.

Žena měla zapnutou kameru, a tak celou událost viděli mimo její dítě i kolegové a jeden z nich pohotově zavolal záchranku, které popsal, že slyšel hlasitý zvuk a žena poté z ničeho nic spadla na zem.

Policie, která na místo dorazila, v domě zahlédla Averyho, jak se svou ženu pokouší oživit, ale marně.

V záznamu z hovoru dispečerovi je slyšet, jak nějaký muž, nejspíše Avery, záchranáře prosí, aby na místo dorazili co nejdříve. V hovoru řekl, že neví, co se stalo, ale jeho přítelkyně silně krvácí, prý ji tak již našel, když se vrátil domů.

V záznamu bylo také možné slyšet, jak se ženu snažil oživit. Ani jedno z dětí ale podle přivolané pomoci naštěstí neutrpělo žádná zranění, což je skoro zázrak, všechny totiž byly v domě.

Manžel zbraň neskladoval v sejfu nebo nějakém jiném místě, kam je velmi těžké se dostat, ale v obyčejném batohu. Policista Altamonte Springs řekl, že pokud si někdo pořídí zbraň, musí ji podle zákona také řádně zabezpečit. „Vím, že je to tragické. Vím, že to nechtěl udělat, ale každý čin má své následky.“

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Tahle stíhačka nemá obdoby: Žena má přítele pod palcem a chlubí se s tím na sociální síti.

Klíčová slova: