Nejlepší povolání světa: U těchto zaměstnání by nikdo neremcal, že dělá přesčas

Mezi nejlepší zaměstnání na světě se mimo jiné řadí i profesionální ochutnávač piva a stavitel lega
  |   zajímavost

Existují určitá povolání, za která by většina z nás klidně i zaplatila. Jedním z nich je i profesionální ochutnávač oblíbeného zlatavého moku. Tím žebříček nejlepších povolání na světě ale teprve začíná! Kdo tam je dál?

U některých povolání je zkrátka poměrně těžké uvěřit tomu, že skutečně existují. Většina z nás je totiž provádí ve svém volném čase a ještě za to utrácíme naše těžce vydělané peníze. Existuje ale několik šťastlivců, kteří za oblíbené volnočasové aktivity dostávají zaplaceno. Mezi tyto aktivity patří mimo jiné i degustátor kvalitní čokolády. Ne, opravdu nejde o vtip.

Čokoládový konzultant

Ač je to k nevíře, tato pracovní pozice opravdu existuje. Dokonce i v odvětví specializujícím se na čokoládové pochoutky je totiž nutné pohrát si s výslednou chutí těchto výrobků, není totiž čokoláda jako čokoláda.

Probíhají tam tedy ochutnávky podobné těm vinným, kde se zaměstnanci s vybranými jazýčky snaží vyladit tuto oblíbenou sladkost k dokonalosti.

Ochutnávač piva

Pokud si nepotrpíte na sladké, ale role ochutnávače se vám zalíbila, můžete to zkusit v pivním průmyslu. Každý typ tohoto zlatavého moku musí před jeho uvedením na trh projít jednou z těch nejnáročnějších zkoušek kvality, a to ochutnávkou pivními nadšenci.

Profesionální spáč

Toto je rozhodně jedna z těch nejbizarnějších profesí vůbec. Pokud tedy máte ráno problém se vstáváním, neustálé posouvání budíku vám není cizí a máte pocit, že byste zvládli spát celý den, je tato profese přímo pro vás. Klidně můžete vaši únavu přeměnit v úspěšnou kariéru. Většinou se jedná o účast v nejrůznějších vědeckých studiích zkoumajících spánek či sny.

Profesionální stavitel Lega

Lego kostičky jsou jednou z nejoblíbenějších dětských hraček na světě. Málokdo ale ví, že jejich stavba není pouze dětskou zálibou, ale může být také slibnou kariérou. Firma, která tyto kostičky vyrábí, totiž neustále shání nové talenty, kteří jí pomohou vyvinout nové Lego sety. S trochou odhodlání to můžete být právě vy.

Zdroj: Total Jobs

KAM DÁL: Malé kapsičky na džínech: Konečně se dozvíme, k čemu slouží! Používáte je správně?

Klíčová slova: