Šok na japonském baseballu, miliardář létal nad hřištěm ve sci-fi vznášedle

Šindžó v době, kdy byl ještě profesionálním hráčem baseballu
  |   zajímavost

Pořádný šok připravil výstřední japonský miliardář Tsušijoši Šindžó fanouškům svého baseballového klubu Hokkaidó – Nippon Ham Fighters. Big Boss, jak se Šindžóovi přezdívá, se nad hrací plochu snesl ve futuristickém vznášedle.

Šindžó je bývalý profesionální hráč baseballu, jeden z nejúspěšnějších, jaké kdy Japonsko mělo. Stal se z něj multimiliardář a ikona japonského baseballu. Pořídil si vlastní klub a stal se jeho manažerem. Svůj debut se rozhodl okořenit pořádnou show, kdy nad hrací plochou létal ve vznášedle XTURISMO Limited Edition s několika rotory na černé karoserii a sedadle připomínající čtyřkolku.

 

 

Když Šindžó levitoval ve vzduchu a přelétal hřiště, zaplnila Sapporo Dome intenzivní hudba, světla a zvukové efekty. Jeho úžasný stroj se vyrábí v Japonsku a stojí 77,7 milionu jenů, tedy zhruba 20 milionů korun.

Během první výrobní série však bylo vyrobeno pouze přibližně 200 kusů. Vznášedlo vyvinula společnost A.L.I., pro kterou jde ale v podstatě o vedlejší produkt. Tím hlavním je budování nebeských dálnic nebo chcete-li vzdušných cest, na kterých by měly nad městy cestovat drony a vznášedla, tedy něco, co vídáme ve sci-fi filmech.

Vyhrál milionářskou soutěž, týmu se ale nedaří

Zpět k Šindžóovi. Tento muž je v Japonsku naprostou ikonou, a to zdaleka ne jen díky baseballu. Podařilo se mu totiž vyhrát místní verzi pořadu Chcete být milionářem. Kromě toho také založil velmi úspěšnou oděvní společnost. Jeho antré se sice zapsalo do dějin japonského baseballu, ale jeho týmu nikterak nepomohlo. Jeho hráči prohráli už čtvrtý zápas v řadě a bez jediné výhry jsou na konci tabulky. Nicméně BIG BOSS jistě něco vymyslí a nebo aspoň zase něčím nadchne fanoušky.

Zdroj: golfdigest.com

KAM DÁL: Zdejší sportovní ikonou je například Jaromír Jágr, který rovněž vlastní svůj hokejový klub.

Klíčová slova: