Nepotkali jste fantoma pražských nemocnic?

Zobrazit fotogalerii (5)
 

Pokud dojíždíte do nemocnice Motol, Střešovice nebo na Karlovo náměstí, tak jste mohli narazit na zloděje, který již řadu let vykrádá sesterny a kanceláře.

Pražští kriminalisté se již sedm let zabývají zabývají případem trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Okrádá zdravotníky, kteří pečují o pacienty

"Podezřelý je muž, který během období od roku 2008 do roku 2015 vykrádal sesterny a kanceláře pražských nemocnic. Z pořízených kamerových záznamů je patrné, že využíval chvil, kdy se zdravotnický personál staral o pacienty. Během této doby pak z těchto místností odcizil všechny hodnotné osobní věci zdravotníků," sdělila tisková mluvčí Policie ČR Iveta Martínková. 

Přistižený utekl

V jednom případě ho sestřičky přistihly, když s jejich osobními věcmi vycházel ze sesterny. Než se však stihly vzpamatovat, podezřelý z nemocnice utekl.

Případů mohlo být více

"Kriminalisté mají prozatím zadokumentovaných sedm takovýchto případů na území Prahy, z nichž poslední byl spáchán koncem října roku 2015. Nevylučují však, že má tento fantom na svědomí více takových případů na celém území republiky," sdělila Iveta Martínková.

Žádost o spolupráci

Kriminalisté se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoli informace k muži na fotografii a kamerových záznamech přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Fantom na videu:

Klíčová slova: