Okurková sezona? U Blanky ano i ne!

Blanka v Café Blanka
 

Netrvalo to snad ani půl roku, zapojila se celá rodina a bylo to tady: z redaktorky se stala kavárnice. A to tvrdila, že v padesáti už nebude pracovat a bude si jen užívat. 

Tak si užívá: ráno brzy vstane, peče quiche, minidortíčky a všelijaké jiné lahůdky, aby měli návštěvníci kavárny Café Blanka všechno domácí a čerstvé.

 

Podle genů je to Drahokoupilka…

Geny se prostě nezapřou. Už během novinářské práce se Blanka Dvořáková věnovala receptům a dobrému a zdravému (tyto pojmy si nemusí protiřečit, opravdu ne!) vaření a pečení. Pochází totiž ze staropražské hoteliérské a kuchařské rodiny. Její předkové vlastnili za první republiky hotel a restauraci ve starobylé ulici jménem Tržiště kousek od Malostranského náměstí a později vyhlášenou trampskou hospodu U Tučků na Smíchově. Její dědeček Václav Drahokoupil byl známým pražským šéfkuchařem a specialistou na francouzskou kuchyni.

Takže k jejím celoživotním koníčkům patří všechno, co se týká potravin; nejen různé způsoby zpracování, ale i jejich původ, kvalita a také zdravotní přínos pro organismus. Ať už někam jede u nás doma, nebo s rodinou do zahraničí, zajímá se o místní gastronomii. Ochutnává, sbírá nové recepty z celého světa, ale zároveň ráda oprašuje staré z rakousko-uherské kuchyně.

 

…a taky galeristka

A teď se stala nejen kavárnicí, ale i galeristkou, tak jak to stojí v názvu kavárny. První výstavu obrazů pojmenovanou Okurková sezona u ní prezentuje Zdena Bočarová, taktéž novinářka a překladatelka. Setkání u pochoutek z kuchyně majitelky a při dobrém vínu uvedla – kdo jiný než novinářka - Marie Formáčková.

Blanka Dvořáková, Zdena Bočarová a Marie Formáčková zahajují výstavu

Tak zajděte do Soběslavské ulice kousek od metra Želivského a tam můžete všechno vidět a přitom ochutnat víno, laskominky a skvělou kávu.

Klíčová slova: