V nemocnici Rudolfa a Stefanie proběhl letošní tisící porod

Zleva: Ředitel nemocnice Petr Hostek, primář dětského oddělení Michael Richter, primář porodnice Stanislav Matoušek a maminka Helena Šopejstalová se synem Danielem Červenkou
Zobrazit fotogalerii (4)
 

"Benešovská porodnice pro mě byla jasná volba a nezklamala mne. Doktoři i sestřičky v porodnici byli opravdu úžasní a velmi příjemní. Celkově prostředí a péče byla na jedničku,“ popsala paní Šopejstalová. 

Ve 13 hodin a 40 minut 17. listopadu proběhl jubilejní 1000. porod. Helena Šopejstalová přivedla na svět chlapečka Daniela Červenku. Daniel vážil 3 700 g a měřil 51 cm.

Přichází více dětí

„Loni jsme 1000. porodu dosáhli 8. prosince. Letos je tomu o mnoho dní dříve. Očekávat tedy můžeme o něco vyšší počet porodů, než v roce 2014, kdy v naší porodnici proběhlo celkem 1064 porodů,“ uvedl Petr Hostek, ředitel Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s.

Benešovská porodnice
Porodnická část gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově patři počtem porodů k jedné z největších porodnic v kraji. Disponuje 21  lůžky a pracuje tu 8 lékařů a 22 porodních asistentek a zdravotních sester. V roce 2006 porodnice získala jako první v kraji titul Baby friendly hospital- nemocnice přátelská k dětem. Poskytuje také „baby box“ pro rodičky, které se ocitly v krizové životní situaci.

Klíčová slova: