O rakovině prostaty diskrétně a on-line

Za webovým portálem stojí špičkový odborníci
 

Muži se mohou dozvědět o řešení svého problému na internetové  klinice ONKO Prostaty, která zprostředková odborné informace již dva roky.

Multimediální průvodce přibližuje pacientům průběh léčby rakoviny prostaty. Má poskytnout informace a nabídnout pomoc v obtížné situaci. Za dva roky fungování navštívilo Online Kliniku pro Onkologii Prostaty více než sto tisíc uživatelů. Vznikl tak prostor pro setkávání lékařů i pacientů.

Více pacientů si žádá více informací

Stárnutím populace i lepší diagnostice vzrostl výskyt diagnózy během pěti let o více než třetinu. Poptávka po informacích proto také narůstá. „Je dobrou zprávou, že autorský tým je pevně rozhodnut na portálu dále pracovat a průběžně jej dále rozšiřovat. Velkým oceněním jsou stovky emailů a komentářů jeho návštěvníků, kteří tuto praktickou pomoc velmi oceňují,“ vysvětluje manažerka projektu MUDr. Marcela Koudelková.

Odborná podpora

Web získal záštitu Česká urologické společnosti. „Tato záštita vyjadřuje uznání nejvyššího orgánu v České republice, který zastřešuje všechny urology, že odbornost obsahu portálu ONKO Prostaty je opravdu na profesionální úrovni. Ve videích vystupují přední odborníci z oboru onkologie a urologie, kteří se rakovinou prostaty zabývají mnoho let. Všechna videa přinášejí pacientům srozumitelná a jasná sdělení,“ doplňuje MUDr. Marcela Koudelková.

Komunita vzájemné podpory

V minulém roce vznikla nová videa o podpoře terapie správnou výživou, která připravila MUDr. Petra Holečková, zástupkyně primáře Ústavu radiační onkologie Nemocnice Na Bulovce. „Velmi nás těší pochvalné komentáře. Návštěvníci portálu dokázali vytvořit komunitu vzájemné podpory, která už sama o sobě léčí. Naše práce tady ale rozhodně nekončí. V budoucnu plánujeme i nadále rozšiřovat obsah o aktuální poznatky z léčby rakoviny prostaty,“ uzavírá MUDr. Marcela Koudelková.

 

Klíčová slova: