Braňme se chřipce. Sirupy a homeopatika pomáhají

Homeopatické léky mohou výrazně zkrátit dobu nemoci
 

Chřipková epidemie se vyvíjí každý rok jinak a v některých letech stojí životy desítky pacientů. Léčbu je třeba zahájit včas a pomoci mohou také šetrné sirupy a homeopatika.

V loňském roce se  při chřipkové epidemii na jednotkách intenzivní péče ocitlo celkem 174 pacientů a na komplikace spojené s chorobou 41 lidí zemřelo. Po objevení příznaků je třeba ihned zahájit účinnou léčbu. Zvlášť to platí u dětí a starších lidí. Naštěstí není pravděpodobné, že se závažná chřipková epidemie bude každý rok opakovat. Podle Ministerstva zdravotnictví ČR v roce 2014 na komplikace spojené s chřipkou zemřeli jen dva pacienti, pouhý rok předtím to bylo rekordních 151 lidí.

Není kašel jako kašel

 Varovným signálem může být kašel. Každá jeho podoba vyžaduje jiný typ léčba, která zabrání kapénkovému šíření. „Abychom mohli kašel účinné léčit, je klíčové rozpoznat, o jaký druh se jedná – zda o suchý nebo vlhký kašel. Léčivými přípravky, které jsou vhodné pro oba typy, jsou např. přípravky na kašel rostlinného původu. Podporují vykašlávání, chrání sliznice dýchacích cest a působí antisepticky. Zároveň jsou pro organizmus šetrnější než přípravky čistě chemického původu,“ uvádí MUDr. Martina Holá.

Sirup pro všechny

Rostlinné sirupy jsou vhodné pro dospělé i pro děti.  Přírodní látky nezatěžuje organizmus tolik jako čistě přípravky. „Jelikož nikdy nevíte, jaký typ kašle vás nebo vaši rodinu zachvátí, jak se kašel bude vyvíjet, není na škodu mít po ruce přípravek, kterým můžete léčit jak suchý, tak i vlhký kašel. Povaha infekce se během nemoci mění,“ dodává MUDr. Martina Holá.

Homeopatika pomáhají

Mezi šetrné přípravky patří také homeopatické léky. Působí preventivně a mohou výrazně zkrátit dobu onemocnění. Nezatěžují lidský organismus a k dostání jsou volně v lékárnách.

Klíčová slova: