Kila musí dolů, léto se blíží. Tyhle cviky vám pomohou

 

Je čas vyrazit ven a začít cvičit na čerstvém vzduchu! Řekněte sbohem nevětranému vzduchu v posilovnách a vyražte do zeleného parku za domem. Uvidíte, že zpěv ptáků a chladivý vítr ve vlasech oceníte okamžitě. Podpoříte tak totiž tvorbu endorfinu!

S příchodem teplejšího počasí je ideální vyrazit za sportem do parku. Nejen, že se konečně dostanete na čerstvý vzduch, ale neutratíte ani korunu navíc. Skvělé je spojit běh a cvičení. Díky této kombinaci se dostanete do formy ještě předtím, než se budete muset svléknout do plavek.

Výskoky na lavičku aneb cesta sexy zadku

Výchozí pozicí je mírný podřep alias squat. Nohy jsou při něm mírně pokrčené, pánev podsazená. Z této pozice vyskočíte, jak jen vysoko zvládnete na lavičku a pak zase zpět dolů. Cvik opakujte po 3 sadách.

Zázračné švihadlo

Možná se vám zdá, že švihadlo je už úplně out. Tak to ale vůbec není. Švihadlo je skvělým pomocníkem při hubnutí a hopsavý pohyb podporuje tvorbu endorfinů. Ve všech sportovních potřebách seženete švihadlo na svou výšku. Až vás přestane bavit hopsání po obou, zkuste přeskoky na jedné a druhé noze. Dejte si alespoň 30 přeskoků a těšte se na štíhlá stehna!

Z těžkého prkna lehkým pírkem

Váhu těla držíte na předloktí. Tělo je vodorovně se zemí, zpevněte střed těla. Dejte si pozor na rovná záda, nevystrkujte zadeček, nepropadejte se v oblasti beder a hlídejte si bříško. Takto stačí vydržet co nejdéle, ale pokud si chcete pořádně máknout, zkuste ještě přidat střídavé pokrčování nohou až pod rameno. S pěti opakováními po 3 sadách budete za dva týdny ve skvělé formě. 

Zvedání nohou na lavičce aneb modelace stehen

Posaďte se v parku na lavičku, záda držte rovně. Ruce držte opřené za zády, získáte tak oporu zad, nohy držte u sebe. Nohy zvedejte před sebe, snažte se o vodorovnou polohu se zemí. Čím jsou nohy níž, tím víc dostává zabrat vaše břicho. Cvičení opakujte po 5 sadách.

Těžší výpady modelují sexy postavu

Postavte se zády před lavičku. Pravou nohu pokrčte v kolenou do pravého úhlu, levou nohu opřete špičkou o lavičku. Hmotnost spočívá na patě stojné nohy. Pravou nohou snižujte váhu dolů. Cvik opakujte ve 3 sériích. Mezi výměnami nohy protřepejte, nedostanete tak křeč.