Trápí vás hemeroidy? Pomůže epsomská sůl

Od nepříjemného svědění a bolesti způsobené hemeroidy vám pomůže teplá lázeň s epsomskou solí
  |   zajímavost

Hemeroidy jsou velmi rozšířeným a také velmi nepříjemným zdravotním problémem. Naštěstí ale existuje hned několik způsobů, jak se rychle zbavit bolesti a svědění, které způsobují. Pomůže mimo jiné i epsomská sůl.

Hemeroidy jsou nateklé žíly v oblasti řitního otvoru, které člověku, který jimi trpí, způsobují bolest a svědění, jak na svém webu uvádí Mayo klinika. Někdy se k těmto nepříjemným symptomům může přidat i krvácení. Může jít jak o hemeroidy, které se utváří uvnitř análního kanálu, tak i o ty vnější, které vznikají v oblasti konečníku.

Mezi příznaky vnějších hemeroidů patří:

  • svědění v oblasti konečníku
  • bolest
  • otok v oblasti konečníku
  • krvácení

Mezi symptomy vnitřních hemeroidů patří:

  • krvácení ve stolici
  • vyhřezlý hemeroid způsobující bolest a podráždění v oblasti análního otvoru

Pokud si u sebe všimnete těchto příznaků, je namístě se co nejdříve poradit s vaším lékařem o další léčbě. Mezitím si můžete ulevit od nepříjemných příznaků tohoto zdravotního problému mimo jiné také pomocí lázně s epsomskou solí.

Epsomská lázeň

Stačí si jen napustit teplou vodu do vany a rozpustit do ní zhruba půl hrníčku epsomské soli, kterou seženete jak v lékárně, tak i v některých drogeriích. Následně už jen stačí 20 minut pobýt v teplé koupeli s rozpuštěnou epsomskou solí a minerály, které obsahuje, by vám měly od bolesti a nepříjemného svědění pomoci. Lázeň je třeba pravidelně opakovat, dokud hemeroidy nezmizí.

Pro ty, kteří si nechtějí tak často napouštět plnou vadu vody, existuje ještě další způsob provedení této koupele. Je totiž možné si zakoupit i přenosný bidet, který lze umístit přímo na záchodovou mísu a připravit si tak menší, zato cílenou epsomskou lázeň. Do přenosného bidetu stačí rozpustit pouze jedna lžíce epsomské soli.

Zdroj: Mayo ClinicHealthline

KAM DÁL: Vysoký krevní tlak: Pomůže vám oblíbený horký nápoj

Klíčová slova: