Zázračné zlaté mléko aneb dar přírody

Kurkumě jsou připisovány mnohé pozitivní účinky na naše zdraví
  |  Komerční sdělení

Příroda nám dává spoustu darů, které můžeme použít pro lepší psychickou pohodu, ale i předcházení nejrůznějším nemocem. Připravte si také vy zázračný koktejl podle staré ajurvédské receptury. Všechny suroviny pravděpodobně máte doma.

Mléko a trocha koření. To je všechno, co potřebujete pro přípravu moku s příjemně zlatavou barvou. Zlaté mléko je totiž směsí kurkumy, zázvoru, skořice a černého pepře zalitou mlékem.

Kurkumové latte pro lepší spánek i imunitu

Někdy se setkáte také s názvem kurkumové latte, kurkumové mléko či haldi doodh. Přisuzuje se mu spousta pozitivních účinků od podpory spánku až po posílení imunity. Pomáhá proti bolestem v krku, zmírňuje příznaky stresu i bolesti hlavy. Odborníci však jedním dechem dodávají, že kouzlo spočívá v jeho užívání, nikoliv zneužívání. Příliš častá konzumace zavání střevními potížemi. Ideální je pít ho jednou denně, třeba před spaním.

Zázračné účinky kurkumy

Kurkumě jsou připisovány mnohé pozitivní účinky na naše zdraví. Má protizánětlivé, antioxidační i omlazující vlastnosti. Kouzlo spočívá v její kombinaci s černým pepřem, ten totiž zvyšuje účinnost kurkumy až tisíckrát. Skořice a zázvor pak dodávají příjemnou chuť.

Konzumace kurkumového latte se hodí i tehdy, když chcete shodit pár kilo. Skutečně podporuje zlaté mléko hubnutí? Ano. Zrychluje metabolismus, vy spálíte víc kalorií, a tím se zbavíte přebytečných kil.

Směs zlatého mléka třeba i do smoothie

Zlaté mléko si lze připravit doma, snazší však je pořídit si již namíchanou směs. Tu pak stačí pouze rozmíchat v mléce libovolného výběru. Směs je vhodná i pro vegany, pokud použijete mléko rostlinné. Lze ji přidávat taktéž do koktejlů, smoothie, cereálií, ovesné kaše nebo při pečení a vaření. Směs pořídíte v e-shopu Woldoshop.cz. Jedná se o výrobek bio kvality bez obsahu aditiv, suroviny pochází z ekologického zemědělství.