Ve farmaparku můžete krmit kuřata, sledovat, jak se koupou buvoli nebo se projet farma kárkou

 

Necelých 30 km od Prahy vznikl jedinečný park, kde můžete strávit den v naprostém souladu s přírodou.

V novém farmaparku v Soběhrdech na Benešovsku žijí zvířata z farem z celého světa. Kromě klokanů, velbloudů či pštrosů zde najdete dalších 250 zvířat. Zvířata si můžete pohladit, nakrmit a poznat je v prostředí, tak jak žijí v různých koutech světa.

Zábava i poučení

Ve farmaparku se nejen pobavíte a odpočinete, ale můžete se dozvědět mnoho o životě zvířat. Najdete zde zvířecí porodnici, kde můžete sledovat, jak přichází na svět různá mláďata. Dozvíte se něco o potravinovém řetězci a koloběhu života zvířat. Areál je rozdělen podle kontinentů, kde se můžete postupně seznámit celkově s 60 druhy zvířat a dozvíte se, jak žijí ve své domovině a vše o jejich původu. Vyzkoušet si za asistence ošetřovatele můžete, jak se dojí kozy, krmí kuřata nebo čistí stáje pro poníky.

Zatím je dokončena 1. etapa parku, který se rozkládá na 250 tisíc m2, ale v plánu je do dvou až tří let rozšířit areál až na milion čtverečních metrů.

Nejmenší krávy

V areálu uvidíte nejmenší krávy, ovce a kozy tak, jak je vytvořila sama příroda. Nebyla tedy geneticky nijak křížena. Seznámit se můžete i se zvířaty, která se ve světě využívají na práci – velbloudi, osli, jakové. Vodní jezírka na farmě jsou tu zase hlavně pro zvířata, která se v nich rádi koupají. Můžete tedy na vlastní oči vidět, kterak se koupe například buvol.

Dětské hřiště, farma kárky i občerstvení

Ve farmaparku nechybí dětské hřiště s prolézačkami, trampolíny, houpačkami. Protože je areál rozlehlý, můžete si pro další poznávání půjčit farma kárku. Když se budete potřebovat občerstvit, můžete vyzkoušet například místní palačinky nebo steak. Ale na farmě máte možnost si udělat i piknik v trávě nebo si opéct buřtíka. Odpočinout si můžete nejen na louce, ale i na plovoucích molech.

Farmapark Soběhrdy je otevřen po celý rok. V letní sezoně takto: v pondělí od 13 do 19 hodin, úterý až čtvrtek od 9 do 19 hodin, pátek až neděle od 9 do 21 hodin. Ceník, popis cresty na farmu a atlas zvířat zvířat najdete na www.farmapark.eu

Klíčová slova: