Chipsy z luštěnin jsou bohaté na bílkoviny a minerály

Český výrobce Lomeo, který nově zastřešuje obě známé značky luštěninových chipsů YesChips a StripsChips, sází kromě klasických příchutí i na nezvyklé kombinace
Zobrazit fotogalerii (2)
  |  Komerční sdělení

Ze symbolu nezdravého jídla se stává trendy pochutina. Luštěninové chipsy jsou zdravou alternativou k těm bramborovým, které bohužel nemají na naše tělo příliš dobrý vliv. Výrobky z luštěninové mouky navíc obsahují zdraví prospěšné minerály, bílkoviny a vlákninu, což znamená, že máme tendenci jich sníst méně a přitom nás rychleji zasytí.

Chipsy milujeme, avšak jejich častá konzumace má na lidský organismus devastující vliv. Hrozí obezita, cukrovka, vysoký tlak, cévní onemocnění a mnohá další rizika. Proto si chipsy z luštěnin, s nimiž přišli před několika lety čeští výrobci na trh, získaly rychle oblibu. Podle originální receptury se chipsy místo z brambor vyrábějí z hrachu, čočky, fazolí nebo cizrny. Svou chutí i křupavostí za těmi bramborovými v ničem nezaostávají, přitom jsou však zdravější. Zatímco při výrobě bramborových chipsů vzniká nesmírně škodlivý akrylamid, což je sloučenina vznikající už při teplotách nad 100 °C během smažení potravin bohatých na škrob, jako jsou právě brambory, luštěninové chipsy lze chroupat bez výčitek. Navíc obsahují vlákninu, bílkoviny a minerály, takže rychleji a na delší dobu zasytí.

Český výrobce sází i na nezvyklé kombinace příchutí

Český výrobce Lomeo, který nově zastřešuje obě známé značky luštěninových chipsů YesChips a StripsChips, sází kromě klasických příchutí i na nezvyklé kombinace. Nová příchuť Smoked Jalapeňos z řady StripsChips je vyrobena z hrachu a uzených chilli papriček. „Ruku na srdce – hrachovou kaši nebo polévku si většina z nás nedává tak pravidelně, jak by naše tělo potřebovalo. Chipsy v atraktivní pikantní příchuti jsou pochoutka, která spojí příjemné s užitečným,“ vysvětluje ředitel společnosti Lomeo Jan Novotný, který se na vývoji řady Smoked Jalapeňos osobně podílel. O jeho výrobky je zájem i v dalších evropských zemích. Aktuálně například plánuje zásobovat velké řetězce v Portugalsku.  

Klíčová slova: