Co je to MCT olej a proč je pro tělo prospěšný?

MCT olej tak nabídne mastnou kyselinu kaprylovou a kaprinovou
  |  Komerční sdělení

Pokud se rozhodnete užívat kokosový olej a chcete zvolit co nejvíce kvalitní variantu, vyberte si MCT olej. Ten se totiž může pochlubit hned několika různými výhodami. V čem spočívá jeho speciálnost a jak se liší od klasického kokosového oleje? To se dozvíte přímo v tomto článku.

Co si představit pod označením MCT olej

Kvalitní MCT olej je vlastně vylepšený kokosový olej. Vyrábí se z klasického kokosového oleje, ale při výrobě jsou upřednostněny mastné kyseliny se středně dlouhými řetězci, protože je lidský organismus dokáže nejlépe využít. MCT olej tak nabídne mastnou kyselinu kaprylovou a kaprinovou. Jejich předností je poměrně rychlá transformace na zdroj energie pro tělo i mozek. Z toho důvodu je MCT olej vlastně formou doplňku stravy a doporučuje se užívání po lžičkách.

Jaké účinky má kvalitní MCT olej

Mezi hlavní účinky kvalitního MCT oleje rozhodně patří pozitivní působení na zdravé trávení, ale i jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním. Nabídne zdroj rychlé a poměrně trvalé energie. Při dlouhodobém užívání je možné pozorovat také zlepšení pozornosti, protože jde o látky prospěšné pro zdravé fungování mozku. MCT olej patří také mezi poměrně důležité látky pro ketodietu, protože poměrem mastných kyselin dokáže v těle navodit stav ketózy, k čemuž je potřeba splnit i další podmínky týkající se především omezeného příjmu sacharidů.

Vsaďte na kvalitní produkty s certifikáty a osvědčeními

A protože u MCT oleje jde především o kvalitu, vybírejte si pouze ověřené přípravky, které mají všechny potřebné testy a certifikáty. Veškeré použité látky by měly mít ověřený původ a v případě MCT oleje chtějte od výrobku 100% čistotu bez dalších zbytečných aditiv a přídavků. Snažte se také dodržovat uvedené dávkování a sledovat, jak na MCT olej reaguje váš organismus.

Klíčová slova: