iPhone, nebo Xiaomi. Které mobilní telefony jsou lepší?

Jestli toužíte po kvalitních fotkách a videích, je značka Apple nejpříznivější volbou, i když záleží na typu telefonu
  |  Komerční sdělení

Dříve se lidé dělili na „jablíčkáře“ a ty, kteří měli androidy. Dnes je ovšem souboj mezi značkami více vyostřený a každý brand nabízí něco specifického. Už se nehodnotí zápory mobilních telefonů, spíš klady, které převládají. Dnes se podíváme na stálici iPhone i vzrůstající hvězdu Xiaomi.

Jak vybírat mobilní telefony?

Mobilní telefony mají dnes řadu funkcí, v podstatě si je nekupujeme primárně pro jejich účel, tedy volání, případně posílání zpráv. Díváme se na rozlišení fotoaparátu, sledujeme kapacitu, prohlížíme funkce, užíváme aplikace. Záleží tedy na vás, jaký telefon si vyberete. Klíčovým vodítkem může být vaše domácí technické vybavení. Pokud máte iMAC nebo MacBook, pak je jasné, že propojení s iPhonem je nejlepší. Jestli toužíte po kvalitních fotkách a videích, je značka Apple nejpříznivější volbou, i když záleží na typu telefonu. Konkurenční přístroje vyšší ceny dokážou rovněž pracovat s grafikou. Podívejme se proto na nabídku blíže.

Co nabízí iPhone?

IPhone se vyznačuje intuitivnějším ovládáním. Uživatelé kvitují logiku a přehlednost těchto telefonů, nejnovější modely pak samozřejmě mají vymakaná média. Například úpravy fotografií i videí zvládnete vytvářet už s pomocí integrovaných programů, nemusíte si stahovat další aplikace. Kvalitní iPhony tak něco vydrží, což je pozitivum z hlediska investice. Tyto telefony lze párovat s dalšími přístroji, a vytvoříte si tak dokonalou komunikační síť, jež bude pracovat za vás a ušetří vám čas. Jako příklad můžeme uvést párování akcí v kalendáři. V neposlední řadě zde hraje důležitou roli i kompaktní design. Když držíte v ruce telefon často, je důležité, aby vám ovládání nebylo protivné.

Horký favorit Xiaomi

Xiaomi je vycházející hvězdou, která za sebou pomalu nechává dosavadní konkurenty iPhonů. Pokud rádi používáte Instagram, Xiaomi vám vytvoří bezvadné fotky a videa, jež nebudete muset prohánět desítkami filtrů. Jeho ovládání je rovněž velmi pohodlné, nemusíte u něj složitě přemýšlet. Zkrátka tato čínská značka tak trochu okoukala pozitiva iPhonů a vytvořila vlastní, velmi podobnou verzi. Největší pozitivum je tedy nižší cena. Rozhodnutí je na vás. Pokud chcete tradici a jistou úroveň servisu, pořiďte si iPhone. Jestli vám stačí obdobně schopný telefon bez tak silného backroundu, zvolte Xiaomi. A jaké modely doporučíme? IPhone 11 je posledním favoritem, ovšem pozor! Vrací se oblíbené SE, které je vylepšené o inovace, jimiž Apple během let prošel. Na poli Xiaomi vládne Redmi Note 9 nebo 8T.

Klíčová slova: