Jak se zbavit mravenců: Stačí vám dvě levné ingredience

Se spolehlivou likvidací mravenců vám pomůže směs medu a boraxu
  |   zajímavost

Mravenci si v jarních a letních měsících najdou cestičku téměř do každé domácnosti. Zbavit se jich ale často není vůbec nic lehkého. Naštěstí existuje hned několik tipů a triků, se kterými to zvládnete rychle a levně.

Existuje hned několik způsobů, jak se mravenců nadobro zbavit. Mezi jeden z těch nejúčinnějších patří spreje na hubení hmyzu. Ty ale často obsahují řadu chemických látek, kterých se těsně po použití spreje můžeme nadýchat. Navíc se mohou také pořádně prodražit.

Připravky ve formě spreje ale nejsou tím jediným způsobem, jak se s mravenčí kolonií ve vaší kuchyni jednou provždy rozloučit.

Jedna žena na sociálních sítích sdílela jednoduchou pastičku na mravence, na kterou vám postačí jen dvě levné ingredience, jednu z nich už nejspíše máte doma. Zbavit se tak tohoto hmyzu můžete nejen v domě, ale i na zahradě. Mravenčím cestičkám na vašem zahradním nábytku je nadobro konec. Stačí jen tento trik pravidelně opakovat.

Video se stalo hitem, vidělo ho přes 2 miliony sledujících, kteří si ho nemohli vynachválit. Žena v příspěvku smíchala med a jednu velmi účinnou chemikálii, která mravence okamžitě zlikviduje. Řeč je o boraxu.

„Stačí jen smíchat med a borax, položit směs tak, kde se mravenci vyskytují nejvíce, a sladký med je pak všechny naláká do pasti,“ vysvětlila žena ve videu. Směs položila na malý talířek a ten umístila na zahradu přímo vedle mravenčí kolonie.

Při zbavování se mravenců pomocí boraxu je ale nutné dávat velký pozor na to, aby se ke směsi nepřiblížili vaši domácí mazlíčci nebo malé děti. Pozření směsi by jim totiž mohlo způsobit vážné zdravotní problémy.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Avokádo: Jak zajistit, aby nezhnědlo a déle vydrželo.

Klíčová slova: