Nekupujte si předem namletou kávu, varoval lékař

Mletá káva obsahuje podle lékaře malé procento švábů
  |   zajímavost

Řada z nás si kupuje již předem namletá kávová zrna, šetří to totiž práci. Doktor ale varoval, proč je lepší se tomuto typu kávy v obchodech obloukem vyhnout. Poté, co zjistíte, co mletá káva obsahuje, možná zvážíte koupi kávového mlýnku i vy.

Dr. Karan Raj, který pracuje jako chirurg pro Národní zdravotní službu, si na sociálních sítích získal obrovské množství fanoušků. Na svém profilu na sociální síti TikTok totiž svým sledujícím radí s běžnými zdravotními problémy nebo jim radí, čemu se raději vyhnout. V jednom z jeho příspěvků se rozmluvil právě o mleté kávě a své fanoušky tím rozhodně nepotěšil.

Lékař totiž varoval, že v předem namleté kávě je namletý i jeden druh hmyzu, který se údajně v továrnách, které zpracovávají kávová zrna, často vyskytuje. Řeč je o švábech.

Podle specialisty je údajně spolu s kávou namleté malé procento švábů nebo kusů jejich těl.

„V určitém procentu zpracovávané kávy jsou švábi. Je totiž nemožné je stoprocentně oddělit od kávových zrn, tak je zkrátka namelou spolu s kávou,“ uvedl lékař.

Ve videu také uvedl na pravou míru to, že se jedná o běžnou praxi. Podle lékaře je totiž tento způsob vypořádání se se škodnou povolen. Mletá káva zkrátka může obsahovat šváby, ale jen do určitého procenta jejího celkového objemu.

„Švábi obsahují vysoké množství proteinu,“ naznačil doktor, že má toto nepříjemné zjistění i pozitivní stránku. Většinu svých sledujících tím ale neuklidnil.

„Takže ty mi říkáš, že celý život piju něco, z čeho mám fóbii?“ objevilo se pod videem.

„No, tak já budu dělat, že jsem tohle neslyšel,“ napsal jeden z fanoušků.

„Díky Bohu, že jsem Brit, já piju jen čaj,“ uvedl nadšeně jeden sledující.

 

@dr.karanr Coffee & cockroaches #coffee #bug #learnontiktok #schoolwithdrkaran #sciencefacts ♬ Steven Universe - L.Dre

 

 

Zdroj: TikTok/@dr.karanr

KAM DÁL: Nepoužívejte ústní vodu hned po čištění zubů, varuje lékařka.

Klíčová slova: