Osvědčené způsoby, jak ušetřit

S šetřením vám pomohou mimo jiné i slevové kódy
  |   komerční sdělení |  Komerční sdělení

Náklady na život se vyšplhaly do závratných výšin a každý z nás se tak snaží ušetřit, kde se jen dá. Ne každému se to ale daří. Naštěstí existuje hned několik jednoduchých tipů a triků, jak může jednoduše ušetřit opravdu každý.

Pokud si chcete vytvořit finanční polštář na horší časy, ale z nějakého důvodu se vám to nedaří, nezoufejte. Pomocí následujících tipů a triků to zvládnete levou zadní.

Stanovte si jasné cíle

Jedním z nejlepších způsobů, jak lehce ušetřit, je nastavit si určitý finanční cíl. Vidina nějakého, ať už fiktivního, nebo reálného konce vaší spořivé cesty vám totiž dodá potřebnou motivaci. V momentě, kdy budete vědět, kolik přesně chcete ušetřit, totiž můžete sledovat, jak se vaše snahy vyplácí.

Nejdříve zaplaťte sobě

Někteří z nás začnou utrácet hned v momentě, kdy obdrží výplatu na účet, a nakonec už jim na šetření zkrátka nic nezbyde. Velmi účinným způsobem, jak ušetřit, je proto "nejdříve zaplatit sobě". Řeč je o tom, že byste ihned po obdržení výplaty měli poslat určitou částku na váš spořicí účet, jinak se může lehce stát, že vám na to zkrátka finance nezbydou.

Skoncujte se zlozvyky

Kouření, ale i nadměrné pití alkoholu vás mohou stát několik tisíc korun za měsíc, navíc škodí vašemu zdraví. Jedním z nejlepších způsobů, jak ušetřit a zároveň snížit pravděpodobnost vzniku vážných onemocnění, je s kouřením a pitím alkoholických nápojů skoncovat. Pokud nevíte, jak na to, tak se poraďte s vaším praktickým lékařem.

Domácí dovolená

Pokud chcete vyrazit na dovolenou, ale nechcete za ni utrácet desetitisíce, nemusíte. Stačí jen zůstat v Česku a objevit krásy naší země. Můžete vyrazit do útulného hotýlku ve vedlejším kraji nebo se vydat do lázní. Odpočinete si a navíc i ušetříte.

Nákupy

Může se ale stát, že na vás boty nebo kalhoty koukají z výkladní skříně tak smutně, že je prostě koupit musíte. Pak rozhodně nejde o bezhlavý nákup, ale vlastně dobrý skutek. A jak udělat dobrý skutek a ušetřit? Třeba prostřednictvím slevového kupónu na Modivo či Orsay. Volně dostupné slevové kódy najdete na buykers.cz. Nebudete tak muset chodit s dírou v kabátu a zároveň ušetříte.