Suché paty: Jak nepříjemnému problému jednoduše předejít

S prevencí suchých a popraskaných pat vám pomůže mimo jiné i vazelína
  |   zajímavost

Se suchými a popraskanými patami má problémy celá řada z nás. Nevypadají totiž zrovna nejlépe a dokonce mohou popraskat i do krve a způsobovat nám tak bolest při chůzi. Naštěstí tomu lze poměrně lehce předejít.

Pokud máte problém s tím, že se vám suché paty tvoří často, je ideální tomuto problému předejít a nečekat, až se situace zhorší natolik, že vám popraskají až do krve a budou vám tak znemožňovat i běžnou chůzi.

Prevence tohoto problému je totiž mnohem jednodušší než jeho následné odstranění a navíc nebolí.

Krémy a masti

To, že by bylo dobré suchou kůži na patách čas od času namazat, asi napadne téměř každého. Klíčem je ale používat jak krém, tak i mast. Pokud máte suché a tvrdé paty, je ideální je před aplikací krému zbavit přebytečné kůže.

Jak na to najdete zde.

Následně stačí na nohy aplikovat nejdříve lehký krém, který se do chodidel poměrně lehce vsákne, chvilku počkat a aplikovat hustou mast. Tato kombinace je ideální, protože mast pomáhá našim chodidlům udržet si vlhkost. Mast totiž na povrchu našim chodidlům utvoří tenkou vrstvu, která funguje jako ochranný film, který pomáhá zadržet vlhkost v kůži. Ideální je použít mimo jiné i vazelínu, lanolin nebo i minerální oleje.

Vazelína je jeden z nejlepších produktů pro prevenci popraskaných pat. Redukuje ztrátu vody z pleti až o neuvěřitelných 98 %.

Bavlněné ponožky

Dalším důležitým krokem pro správné vstřebávání a udržení hydratace v chodidlech jsou bavlněné ponožky. Ideální je namazat si chodidla těsně před spaním a nasadit si na ně bavlněné ponožky. Je ale důležité, abyste se přesvědčili o tom, že jsou vyrobeny ze 100% bavlny.

Tento přírodní materiál totiž zajistí, že vaše chodidla budou moci dýchat, ale zároveň vám pomůže v nich udržet potřebnou hydrataci.

Zdroj: Medical News Today

KAM DÁL: Jak žít déle: 5 běžných potravin, které vám pomohou dosáhnout dlouhověkosti.