Tři běžná zařízení, která se mohou pořádně prodražit: Jak na nich ušetřit?

Mezi spotřebiče, které se nám mohou pořádně prodražit, patří mimo jiné i obyčejná konvice
  |   zajímavost

Ceny za energie se stále zvyšují, je tak nutné zaměřit se na způsoby, jak na nich ušetřit. Provoz některých spotřebičů nás stojí mnohem více, než si uvědomujeme. Naštěstí ale existují tipy a triky, jak na nich ušetřit, aniž bychom se jich vzdali.

Řada domácností se v dnešní době snaží ušetřit, kde se dá, není ale nutné hnát se do extrémů. Rozhodně se nemusíte vzdát běžných typů spotřebičů, stačí je jen používat jiným a lepším způsobem.

Sprcha

Běžnou aktivitou, která nás ve většině případů stojí nejvíce, je sprchování.

Často totiž sprchu používáme bez rozmyslu a neuvědomujeme si, že i malé a zdánlivě bezvýznamné prodloužení sprchování se nám může pořádně prodražit. Dokonce i jedna minuta navíc se totiž za rok nasčítá.

Naštěstí ale existují tipy, jak při sprchování snadno ušetřit. V současné době je ideální vyhnout se nebo omezit napouštění plné vany a při sprchování si nastavit budíka. Tento tip se může zdát zbytečný, ale opak je pravdou. Často se ve sprše zamyslíme a zapomeneme, jak dlouho v ní vlastně stojíme. Pokud nechcete, aby se vám minuty navíc pořádně prodražily, nastavte si časovač. Dalším tipem je zainvestovat do sprchové hlavice, která šetří vodu.

Konvice

Druhým na provoz nejdražším spotřebičem je v celé řadě domácností obyčejná konvice. Naštěstí i při ohřevu vody ale můžeme ušetřit. Cena provozu rychlovarné konvice se odvíjí mimo jiné i od toho, jak moc ji naplníte, vždy se tedy snažte neohřívat více vody, než potřebujete.

Pokud vám v konvici nějaká voda zbyde, můžete ji nalít do termosky a použít ji později. Skvělým tipem je také pravidelně z konvice odstraňovat vodní kámen, aby fungovala tak, jak má.

Jak odstranit vodní kámen z rychlovarné konvice najdete zde.

Sušička

Třetím spotřebičem, který se nám může pořádně prodražit, je sušička na prádlo. Jedním z tipů, jak na provozu sušičky ušetřit, je tento spotřebič nepřeplňovat. Nejideálnější ale je se jejímu použití zkrátka zcela vyhnout a sušit prádlo raději postaru na sušáku.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Čerstvé brambory až 6 měsíců: Bez výhonků a změknutí.

Klíčová slova: