Profibabinec. Akce pro podnikavé ženy

Profibabinec se konal na zámku Štiřín
Zobrazit fotogalerii (14)
 

Co dva měsíce se koná Profibabinec, setkání aktivních podnikavých žen. Je to večer pro navazování nových kontaktů, kde se ženy mají podporovat a pomáhat si. Nechybí ani dobré jídlo a pití. Jak to probíhá? Vypravila jsem se na Profibabinec podívat.

Zámek Štiřín, několik kulatých stolů a 120 podnikavých žen. Takový byl Profibabinec, který se konal ve čtvrtek 19. května. Co je to Profibabinec? Je to večer, kam se sjede početná skupina žen, někdy i mužů. Na příjemném místě je připraveno dobré jídlo a pití a večerem provází pořadatelé klubu Empiria 21 v čele s Petrem Slavíkem.

 

Většina žen jsou drobné podnikatelky OSVČ, které hledají další kontakty a zároveň se propagují na akci. Tentokrát tak byla k vidění obsáhlá módní přehlídka WINGS módní návrhářky Ivety Pecuchové nebo ukázka pole dancingu Lenky Mrkvové, která je instruktorkou taneční akrobacie pole dance & fitness.

Ke slovu se dostali také partneři akce Profibabinec, třeba Jarmila Podhorná z firmy Naděje, která promlouvala na téma bylinné produkty a zdraví, anebo Milan Panták, vedoucí prodeje Fordu Kačmáček. Za Aranžérii, která zaměstnává lidi s epilepsií, promluvila koordinátorka Aranžérie Alena Červenková.

 

Šance pro handicapované

“Snažíme se pomáhat nejen lidem s epilepsií najít uplatnění v zaměstnání. A také odbourat předsudky, které má bohužel spousta lidí s tímto onemocněním spojené. Chceme ukázat, že i přestože mají tito lidé problém, dovedou vyrobit krásné květiny a dekorace podle přísných kritérií. Je to pro ně nová šance,” vysvětluje Alena Červenková.

 

Večer probíhal ve velkém sále

Hlavní čas Profibabince je věnovaný networkingu, kdy se ženy jednoduše baví mezi sebou a přemýšlejí, jak by si mohly být užitečné. I já jsem získala na akci mnoho zajímavých kontaktů. Získat kontakt bylo snadné, protože každá ze 120 žen měla číslo a jmenovku na prsou, přičemž číslo jsem snadno nalistovala v malém katalogu. Akce byla perfektně zorganizovaná, závěrem večera byla tombola.

 

“Další podobná akce bude za dva měsíce. Místo si můžete rezervovat už teď. Tentokrát se poprvé po jedenácti Profibabincích uskuteční velké networkingové setkání otevřené jak ženám, tak i mužům. Jde tedy o první Profinetworking,” prozradil Petr Slavík za podnikatelský klub Empiria 21.

Profinetworking se uskuteční ve čtvrtek 28. července, tentokrát na zámku Berchtold. Čekají na vás nové zážitky, jako je turnaj ve fotbalgolfu nebo výuka swingu.