Dotace na regeneraci? Jedině v Mělníku!

Mělník je krásné město, co se v něm děje nového?
 

Mělník zřídil fond regenerace a jeho rada nyní vyhlašuje první dotační kolo. Pospěšte si a dostanete peníze na obnovu vašich nemovitostí! Stačí vyplnit žádost a můžete se těšit na štědré financování.  

Mělník se snaží o to, aby město postupně nechátralo. Zastupitelé města si jsou vědomi nutnosti neúnavně rekonstruovat, protože by byla obrovská škoda přijít o překrásné staré budovy a ztratit něco z jejich krásy i historické hodnoty. 

Právě, aby nedocházelo k úpadku, město Mělník zřídilo fond regenerace, který nyní vyzývá majitele nemovitostí, aby podali své žádosti na Městský úřad Mělník, a to přímo na oddělení památkové péče. 

Kolik město rozdělí a na co přesně?
Zájemci o dotace by tak měli učinit od 20. února do 31. března 2017. V prvním kole rozdávání dotací plánuje město spravedlivě přerozdělit částku 700 tisíc korun. 

Dotace budou poskytovány majitelům nemovitostí, a to zejména na stavební obnovu nemovitostí, včetně případného restaurování. Dotace se však týkají jen mělnické památkové zóny, protože právě ta je ohrožená nejvíce. Postupně by se však měly dotace rozšířit i na další území, aby nikdo nebyl ošizený.

Pokud jste se rozhodli zažádat, určitě to udělejte a stáhněte si formulář. Vyplněné žádosti se všemi náležitostmi a přílohami přijímá správce fondu Markéta Fošumová na městském úřadu v Mělníku. S dotazy se můžete obrátit na e-mail: m.fosumova@melnik.cz