V Kutné Hoře zkolabovala doprava: Vlak srazil mladíka

Vlak srazil mladíka u stanice Kutná Hora město
Zobrazit fotogalerii (4)
 

V blízkosti vlakového nádraží v Kutné Hoře došlo k tragické nehodě, během které mladíka srazil vlak. K neštěstí došlo krátce před desátou hodinou ranní. Na místě musel zasahovat vrtulník.

K mimořádné výluce vlakové dopravy na Kutnohorsku došlo dnes okolo desáté hodiny ranní. Důvodem byla srážka soupravy s mladíkem. "Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření, v tuto chvíli můžeme pouze konstatovat, že byla negativní dechová zkouška u strojvedoucího vlaku," uvedla policejní mlučí Martina Fejfarová.

Sražený mladý muž utrpěl středně těžká poranění hlavy a také pohmožděniny po celém těle. Okamžitě byl letecky transportován do pražské nemocnice v Motole. Na místě nehody momentálně pracují vyšetřovatelé.

Nehoda měla vliv na vlakovou dopravu. Minimálně do 12:40 vlaky do stanice Kutná Hora-město nejezdí a byla zavedena náhradní autobusová doprava. Zpoždění vlaků může díky nehodě nabrat až padesát minut.

Pokud cestující budou využívat náhradní dopravy, musí počítat s tím, že nebude obsluhována zastávka Kutná Hora-Sedlec. V případě stanic Kutná Hora město a Kutná Hora hlavní nádraží pojedou autobusy přímo od staniční budovy.