Šlágr kola přinesl konec jedné výherní série

Hráči SK Třeboradice nastoupili v červenobílé kombinaci dresů
 

Třemi duely dnes pokračovalo deváté kolo soutěže Pražská teplárenská přebor Prahy. Lídr tabulky z Přední Kopaniny cestoval na druhý konec města do Třeboradic.

 

Přestože v Třeboradicích žije něco málo přes sedm set obyvatel a městská čtvrť leží až na samém okraji metropole, tamní fotbalový klub už vstoupil do podvědomí mnoha lidí z celého hlavního města. Významným krokem vpřed byl postup do pražského přeboru, v kterém SK Třeboradice rozehrály už čtvrtou sezonu.

 

V jejím dosavadním průběhu si Třeboradičtí připsali dvě porážky s ČAFC Praha a Sokolem Královice. Svá zaváhání však odčinili šesti výhrami, které je do nedělního zápasu vynesly na třetí pozici v tabulce. Naproti tomu hráči z FC Přední Kopanina suverénně dokráčeli na špici tabulky bez ztráty jedinného bodu, a s úctyhodným skóre 27:1.

 

Přestože kopaninský Jiří Švarc hrál první poločas proti slunci, v prvních 45 minutách gól nepustil

 

Gólová byla až druhá půle

„Dneska očekávám dobrý fotbal. Přijel k nám vynikající soupeř, který stejně jako my vyznává útočný styl,“ sliboval živé a pohledné utkání Pavel Kott. „Kopanina zatím ani jednou neztratila. Proto bych si přál, aby první body ztratila právě u nás,“ pokračoval dále předseda SK Třeboradice.

 

Byli to ale hosté z Přední Kopaniny, kdo se jako první chopil vedení. Právě plynula 23. minuta utkání, když Radim Blažek zavěsil balon do pravého horního růžku třeboradické branky. 0:1. Přestože obě mužstva skutečně vsadila na útočnou hru, do konce poločasu už další gól nepadl.

 

Jinak tomu bylo ve druhém dějství hry. Stav duelu se poprvé měnil v 52. minutě po brance třeboradického Petra Viktorina. 1:1. Stovka domácích diváků podruhé zajásala v 62. minutě, kdy utkání otočil Petr Junek. 2:1.

 

Za vítěze vstřelil dva ze tří gólů Petr Viktorin

 

Tekly nervy

Po druhé obdržené brance přidali fotbalisté z Kopaniny na tvrdosti v osobních soubojích, čemuž se zakrátko přizpůsobili i domácí hráči. Tehdy se zrodila „malá válka“ mezi Romanem Hemzáčkem a domácím publikem, které kopaninskému obránci nehodlalo dál tolerovat nečistou hru. Po zbytek druhé půle nevynechaly obě strany jedinou příležitost k útoku na „soupeře.“

 

Mezitím se druhou brankou v zápase blýskl domácí Petr Viktorin, který v 72. minutě poslal balon za záda kopaninského brankáře Švarce. 3:1. I v dalších minutách tlačili Třeboradičtí soupeře na vlastní polovinu hrací plochy. Jenomže svou územní převahu nedokázali zužitkovat ve výsledkovou definitivu.

 

Hráči z Přední Kopaniny utrpěli první porážku v sezoně

 

Úspěšnější byli v tomto ohledu hosté z Kopaniny, kteří jeden z posledních založených útoků zápasu dokázali proměnit v druhou branku. 3:2. Konkrétně byl u balonu poslední Roman Hemzáček, který se o tom neopomněl ihned připomenout domácím fanouškům. Byli to však nakonec oni, kdo z minisouboje s kopaninským obráncem vyšel vítězně. Ve zbylých pár minutách duelu už žádná změna skóre nenastala. SK Třeboradice porazily Přední Kopaninu 3:2.

 

„V prvním poločase jsme nehráli špatně, dělali jsme ale hrubé chyby. Byli jsme častěji u míče, vytvářeli jsme si tlak, jenomže po laciné chybě jsme soupeři darovali vedení. Apeloval jsem proto na hráče, aby hru zpřesnili a dali do utkání ještě větší tempo. Nakonec to vyšlo. Dali jsme tři góly a zápas otočili,“ zhodnotil utkání trenér SK Třeboradice Jiří Tesař.

 

I přes nedělní porážku zůstávají na čele tabulky hráči z Přední Kopaniny, za které se „pověsil“ právě vítěz nedělního duelu. Ten se bude v příštím kole snažit udržet svou pozici na půdě nováčka z Bráníku. „S tímto soupeřem jsme měli už tu čest v pohárovém utkání, které jsme, bohužel, hloupě prohráli. Proto jim teď porážku chceme vrátit i s úrokama,“ hýřil po zápase optimismem trenér Jiří Tesař.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klíčová slova: