Osiřelé vlašimské vydry pokřtil starosta

Vydra říční
 

Dvě mladé vydry z vlašimské paraZOO pokřtil starosta Vlašimi Luděk Jeništa. Kapka a Fousek dostali ke křtinám speciální rybí dort. 

ParaZOO Vlašim je expozice zvířat, která byla léčena v Záchranné stanici pro živočichy Českého svazu ochránců přírody Vlašim , ale pro trvalé následky nemohou být vypuštěna do volné přírody. Posláním zařízení je seznámit návštěvníky se zvířaty z našeho prostředí a poukázat na možnosti prevence zraňování živočichů vlivem člověka. Můžete vidět i rysa, kunu, čápy, volavky, dravce, sovy a zástupce krkavcovitých ptáků. Návštěvy probíhají do konce listopadu každý den kromě pondělí od 10 do 16 hodin.

 

Rybí dort

„Vydry Kapka a Fousek se k nám dostaly jako osiřelá mláďata. Dort jsme jim vyrobili z ryb, zeleniny a ovoce, které jsme zalili vodou a zamrazili. Pro vydry je dolování potravy z dortu mnohem zábavnější a na nějakou dobu je to dobře zaměstná,“ řekl Stanislav Němec ze Záchranné stanice pro živočichy Vlašim.

 

Jméno vydry

Návrhy na pojmenování dali návštěvníci paraZOO a z několika desítek vybral dvě vítězná jména Luděk Jeništa, který je jejich adoptivní „rodič“. „Vybral jsem taková jména, která nejsou lidská a která se vztahují buď k vodě nebo k tomu, jak vydry vypadají. Chtěl jsem, aby šla dobře vyslovovat i malým dětem a každý si je snadno zapamatoval,“ vysvětlil vydří kmotr Luděk Jeništa.

Klíčová slova: