Líbeznice v rozkvětu: Staví se multifukční budova

Pohled z Hovorčovické ulice na budovanou halu
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Nedávné zateplení tří obecních budov, výstavba Duhovky a nové školní budovy zvané Rondel v Líbeznicích přilákala popularizátora architektury Adama Gebriana. V Líbeznicích se začíná znovu stavět.

Tělocvična i místo pro setkávání

Místo fotbalových kabin bude v Líbeznicích nová tělocvična, multifunční sál, zázemí pro fotbalisty, klubovny pro skauty apod.

Mělo by jít o vzdušnou dřevostavbu. Budova by měla zaujmout dřevěnou fasádou ze svislých dřevěných lamel a oblým zakončením na obou kratších stranách.

Architektonické řešení navrhl tým M1, který navrhoval také současnou podobu školního areálu Duhovka, dále zateplení a představbu OÚ, Domu služeb a Zdravotního střediska. To pozitivně zaujalo i známého popularizátora architektury z pořadu Gebrian versus. Kromě toho tým M1 připravil Líbeznicím nový územní plán.

Celá stavba by měla stát 35 miliónů korun bez vybavení. Obec musí zajistit 10 miliónů korun a zbytek přispěje stát. „I těch 10 miliónů je pro obec velká zátěž, ale shodli jsme se opakovaně, že Líbeznice takový objekt opravdu potřebují,“ vysvětlil starosta Martin Kupka.

Samotná stavba tělocvičny by se neměla zastavit ani na den s výjimkou Vánoc. Do konce roku by měly být hotové základy pro montáž nosných prvků dřevěného skeletu

Fotky otevření z Duhovky

V Duhovce najdete i několik desítek schodů. I tady se zlepšuje fyzička.
Zobrazit fotogalerii (5)

Dokončená alej

Díky výsadbě 19 líp srdčitých byla dokončena alej na Beckov. Ujali se toho pracovníci Oborové zdravotní pojišťovny i s generálním ředitelem Ladislavem Friedrichem.

Loni tu místní vysázeli 120 líp s pomocí Martiny Pavelkové ze společnosti Sázíme stromy, která pomohla i tentokrát tím, že oslovila vedení zdravotní pojištovny, která stromy nakoupila a vysázela. Díky tomu cestu na Beckov lemuje 139 stromů.

Do konce roku proběhne ještě sázení nového stromořadí podél nově vytvořeného valu u fotbalového hřiště.

 

Advent ve Líbeznicích

"Adventní čas v Líbeznicích otevřou v neděli 29. listopadu 2015 tradiční Vánoční trhy od 13 hodin na Mírovém náměstí. Ve 14 hodin přijďte na slavnostní otevření nově upraveného náměstí. Od 17.45 hodin budeme společní zpívat koledy, v 18 hodin rozsvítíme tradiční vánoční strom a v 18.30 hodin vystoupí v kostele sv. Martina Lakomé Barky s Vánoční hrou se zpěvy," uvádí se na webu obce.

Klíčová slova: