Kralupští hokejisté nejdříve prohrávali. Nakonec však triumfovali

V utkání padlo dohromady 10 gólů
 

Další mistrovské utkání krajské soutěže mužů se odehrálo v sobotu na kralupském ledě. Místní hokejový klub zde po lítém boji doslova otočil výsledek zápasu a v jeho finále proti neratovickým Buldokům pak opakovaně skóroval.

Zápas měl od začátku rychlý spád. Hosté se na úvod ujali vedení 1:0 gólem Janovského (asistence Macek). První kralupské šance vychytal Šilhavý v brance hostů. Domácí se prosadili až střelou Kolce, který po asistenci Blahoše vyrovnal na 1:1. Koncem první třetiny se vedení ujali hosté 2:1. Střelcem byl neratovický Macek. Těsně před sirénou ohlašující konec první třetiny stihli neratovičtí zvýšit vedení na 3:1. Skóroval Pelc, (asistence Mareček s Pražákem).

 

Zápas Kralup nad Vltavou a hostujících Neratovic byl duelem 11. kola krajské soutěže mužů
Zobrazit fotogalerii (3)


Od počátku druhé třetiny se Kralupy snažily dotáhnout skóre, ale tehdy stále ještě dobře konsolidovaná neratovická obrana jim důrazně bránila zakládat útočné akce. V dalším průběhu utkání však šly domácí Kralupy do sebe. Na 2:3 snížil Blahoš, (asistence Vojta Hošek). Na led však poté vstoupila nervozita, a na rozdíl od vcelku poklidné první třetiny se s fauly doslova roztrhl pytel. Vylučovalo se na obou stranách. Na 3:3, po nádherné učebnicové ukázce, vyrovnal Kvaček (asistence Kolc). Po dlouhé řadě patřičně důrazných hokejových zápletek se Kralupy ujaly vedení 4:3 střelou Hávy (asistence Blahoš).

 


Závěrečná třetina byla doslova tradičním festivalem nepřesných přihrávek. Na 5:3 zvýšil vedení Kralup Vojtěch Hošek (asistence Ondřej Hošek a Řehák). Neratovickým se ve finále zápasu přestalo střelecky dařit. Svatyni domácího brankáře Koblischkeho již ohrožovali spíše symbolicky. V 57 minutě utkání s přehledem vsítil šestý gól domácích Kralup Ondřej Hošek. Před závěrečnou sirénou stihl ještě skórovat domácí Háva, čímž tento důrazně upravil konečný výsledek okresního hokejového derby na 7:3 pro HK Kralupy.

 

Utkání mužů předcházel exhibiční zápas, v kterém se střetly týmy legend obou klubů. Na kralupské straně to byl Michal Broš (úplně vpravo), na straně soupeře to byl Martin Chabada (v beranici)

 

Peníze pro Dětský domov v Kralupech nad Vltavou


Před závěrečnou třetinou stihli funkcionáři domácího HK Kralupy předat přítomným zástupcům z řad vedení a dětí místního Dětského domova Kralupy dárkový šek na částku 23 509 korun. To byl kompletní výtěžek ze vstupného na právě probíhající zápas, navýšený o osobní příspěvky kralupských hokejových funkcionářů a trenérů. Rozhodně jde o velmi dobrý příklad vhodný následování.

 

Martin Tlustý (redakčně upraveno)

Klíčová slova: