Sportovce nezastaví ani teplo domova, ani pohádky v televizi. Sportuje dál

Na Štědrý den startují rozhodně zajímavé běžecké akce
 

Třebaže jsou Vánoce svátky klidu a míru, najdou se nadšenci, kteří i tehdy nějakou sportovní akci zorganizují nebo se jí zúčastní. Pokud patříte „mezi nás,“ určitě si projděte následující přehled.

Veřejné bruslení

 

Už dříve jsme vás informovali o nabídce veřejného bruslení v době vánočních svátků. Dozvíte se i ceny a doprovodné služby, které vám na vybraných zimních stadionech nabídnou. Veřejné bruslení o vánočních svátcích. Kde a jak mají otevřeno?

 

Týden sportu zdarma

 

Počínaje Štědrým dnem mohou návštěvníci i obyvatelé hlavního města využít volného vstupu do pražských sportovišt, zapojených do akce Týden sportu zdarma. Chcete sportovat zdarma? Registrovat se můžete již nyní

 

Turistické akce

 

Zahálet nebudou ani neratovičtí turisté. Na první svátek vánoční chystají přátelské setkání v mlékojedské pískovně. „Nejsme uzavřená společnost. Zván je samozřejmě každý. Kdo chce, může si přinést plavky a v chladné vodě si s námi zaplavat,“ říká Petr Romaniak z KČT Neratovice. Sraz je v pískovně ve 14 hodin.

 

Na koho je prosincové koupání příliš velká výzva, může se s neratovickými turisty vydat o den později na krátkou procházku Turnovskem. Stejně jako setkání v pískovně, bude i sobotní akce vedena ve vánočním duchu. Do plánů pochodu je zahrnuté i společné zdobení stromečku a zpívání koled. Sváteční výlet začíná na neratovickém železničním nádraží, před osmou hodinou ranní.

 

V ten samý den se na cestu vydají i turisté pražského oddílu Karlov. Společně s nimi můžete poznat prostředí na Zbraslavi, kterými vás provedou po sedmi a čtrnáctikilometrové trase. Startovní pozice je na Zbraslavském náměstí před zastávkou autobusů mezi devátou až jedenáctou hodinou. V cíli jsou pro účastníky pochodu připravena razítka za jeho zdárné ukončení.

 

Běžcem i na Štědrý den

 

Pokud chcete prožít opravdu nezapomenutelný Štědrý den, přivstaňte si a vydejte se na start vánočního maratonu a půlmaratonu v Kralupech nad Vltavou. Spíše než o vítězný čas půjde o nejzajímavější oblek, v kterém závodník trať absolvuje. Sportovec s nejlepším nápadem obdrží od zakladatele (a pravděpodobně i letošního účastníka) akce, René Kujana, vánoční dárek. Na recesistický běh doražte v 7:00 hodin ráno před kralupskou radnici.

 

Menší porce kilometrů čeká na účastníky Vánočního běhu v Ďáblickém háji. Pro muže a ženy je tu vymezena trať v délce 4500 metrů. Připravte se na běh v terénu, po zpevněných lesních cestách. Prezentace se konají od půl deváté do půl desáté ráno, samotný závod začíná v deset hodin dopoledne. Sraz je v pražském Ďáblickém háji, u Areálu zdraví. Vstupné se neplatí.

Klíčová slova: