Psí nástrahy se našly ve Velvarech

I tohle by mohl spolknout váš pes
 

Nebezpečná nástraha na psy se našla večer ve Velvarech. Pejskaři by měli být ostražití. Buřt plný napínáčků může vašeho psa zabít!

Zdejší obyvatelka a majitelka psího miláčka Kristýna Minaříková šla venčit svojí fenu. To co našla ji vyděsilo a okamžitě se snažila informovat celé okolí pomocí sociálních sítí. "Nástrahu jsem nešla kolem desáté hodiny večerní před vchodem. Pes je naučen nebrat nic ze země ani od cizích lidí. Vím, že se podobné případy odehrály v Kralupech, nebo třeba na Kladně."

 

Co dělat, když pes nástrahu pozře?
Vyjádření k problematice jsme získali od zdejšího veteřináře Ivana Soukupa. "Ostrý kovový předmět může způsobit poranění už v dutině ústní, nebo se může zapíchnout při průchodu jícnem, právě tudy vedou důležité nervy a cévy," nejdůležitejší je rychle rozpoznat co se stalo a chirurgicky zasáhnout. "Je to ale případ od případu," dodává Soukup. Kovové předměty jsou velmi nebezpečné. Pokud se na ně nepřijde, můžou psovi pozrhat vnitřní orgány a střeva.


V případě, že by pes pozřel jed, je potřeba do dvaceti minut vyvolat dávení, potom se zvíře podaří zachránit, ovšem záleží na druhu jedu.

Pacahtelem takového činu může být člověk, který nemá rád zvířata, nebo předešlého dne šlápl do exkrementu. Smrt je docela vysoká daň za vlastní neopatrnost.

 

 

Klíčová slova:
pes