Řídili pod vlivem alkoholu - hned dva v jeden den!

Řízení pdo vlivem se může krutě vymstít
 

Ve znamení opilých řidičů. I tak by se dal shrnout den kladenských policistů. Cizinec pod vlivem alkoholu a bouračka u sběrny druhotných surovin.

Policie kontrolovala řidiče cizí státní příslušnosti a nadýchal. Po provedení kontroly navíc policisté zjistili, že má muž zákaz řízení. A to už od září loňského ruku do března 2018! Ve zkráceném řízení mu bylo sděleno podezdření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Co víc? Muži teď hrozí dva roky za mřížemi a vykázání.

 

Tři roky vězení za to nestojí

K další dopravní nehodě pod vlivem alkoholu došlo v ulici 28. října. Řidič Felicie narazil u sběrny druhotných surovin do protijedoucího Opelu. "Nejde o přestupek, ale trestný čin. Viník bude potrestán odnětím svobody na 6 měsíců až 3 léta, peněžitým trestem, nebo zákazem činnosti. O trestu bude rozhodovat soud," sdělila ČtiDoma.cz Michaela Nováková, mluvčí kladenské policie. Viníkovi nehody byl ihned na místě zadržen řidičský průkaz a musel se v kladenské nemocnici podrobit odběru biologického materiálu. Dobrovolně jej podstoupil.

Takových řidičů je čím dál tím víc. Třeba na Mělníku nadýchal řidič 2 promile! Ve Slaném dokonce 3,5 promile. Řidiči, kteří používají automobil i přes zákaz řízení také nejsou žádnou výjimkou. V tomto případě hrozí mnohem tvrdší i tresty, které určuje soud!

Klíčová slova: