Podomní prodejci na Mělníku mají utrum, zato tu mají nedělní blešák

Podomní prodejci na Mělníku již nejsou vítáni
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Další město zakázalo podomní prodej, tentokráte Mělník.

Poslední z velkých měst v okrese

Mělník se přidal k městům, která zakázala podomní prodej. Například v Kralupech nad Vltavou ho zakázali již před necelými třemi lety. Od roku 2013 je podomní prodej zakázán také v Neratovicích. "Pokud je někdo obtěžován podomním nebo pouličním prodejem, měl by to neprodleně hlásit s popisem prodejce městské policii, která se pokusí dotyčného přistihnout a poté řešit jako přestupek," uvádí Jan Handl, redaktor z Neratovic.

Město Mělník vydalo nařízení o zákazu podomního i pochůzkového prodeje na území celého města, a to s účinností od středy 13. ledna 2016.

Občané se v případě obtěžování podomními prodejci nebo v případě podezření o existenci této formy prodeje na území města mají obrátit na tísňovou linku 156, která patří městské policii.

Na mělnickém Blešáku může prodávat každý

Tip pro prodejce

Pokud se chcete zbavit nějakých nepotřebných věcí, můžete to zkusit na pravidelných bleších trzích na Mělníku, které se konají každou neděli od 8 do 14 hodin. Seženete tu zboží všeho druhu za smluvní ceny. Pokud chcete prodávat, stačí přijet ráno, zaplatit 100 Kč za prodejní místo a své věci zhodnotit. Konají se pod novým mostem v Nušařské ulici.

Klíčová slova: