Vicemistryně republiky neztrácejí formu. Obhájí druhé místo?

Kromě titulu vicemistra vydobyly v loňské sezoně hráčky Sokola Břve i čtvrté místo na Mistrovství ČR dvojic
 

Nohejbalistky Sokola Břve dál pokračují ve skvělých výkonech. Po napínavém průběhu obsadily ve druhém kole Zimního poháru žen stříbrnou příčku.

Břve jsou místní částí města Hostivice

Na konci předminulé sezony obsadily až páté místo prvoligové tabulky. Náročná zimní příprava, vedená pod taktovkou slovenského reprezentanta Richarda Makary, navedla hráčky ze Břví k lepšímu výsledku hned v dalším ligovém ročníku.

                               

Tím byla účast v zářijovém superfinále, ve kterém však podlehly soupeřkám z Českého Brodu. „Hráčky ze Břví mají dobré pole, pestrý útok a hlavně dravého ducha. V prvních zápasech tak využily psychickou výhodu vyzyvatele a potrápily nás,“ vysekla tehdy poraženým finalistkám poklonu Lenka Cibulková, kapitánka Slavoje Český Brod.

 

Zimní pohár žen je největší přípravnou nohejbalovou soutěží žen v zimní přestávce. V sobotním pokračování letošního ročníku skončily nohejbalistky TJ Sokola Břve na druhém místě
Zobrazit fotogalerii (3)

 

Titul asi nebude. Ten patrně znovu získá Český Brod

 

Ani závěrečná prohra nezměnila nic na skutečnosti, že se druhé místo v lize stalo největším úspěchem v dějinách klubu. Ale stoupat se dá ještě dál. Ostatně, mistrovský titul je v držení jednoho týmu už pátým rokem. „Holky z Brodu mají velmi vyrovnaný kádr. V tom je jejich síla. Když se jedné nedaří, mají možnost ekvivalentní náhrady. Hlavně z těchto důvodů si myslím, že se je ani letos nikomu nepovede sesadit,“ zůstává opatrnější Dana Tůmová, kapitánka nohejbalistek Sokola Břve.

 

Příprava se rozjíždí slibně. Skončí oslavou v domácím prostředí?

 

Pomoci by týmu měla v nadcházející sezoně i nadějná hostující hráčka. Její předností má být hra levou nohou.

Budou její spoluhráčky těmi, kdo bude dosavadnímu mistrovi v tabulce dál šlapat na paty? Výsledky v přípravě prozatím napovídají o tom, že se ani po skončení ligové soutěže nesetkaly s poklesem formy. V prvním turnaji kvalitně obsazeného Zimního poháru žen prošly obě sestavy Sokola do vyřazovacích kol. V konečném pořadí skončily obě na děleném 5. – 8. místě.

 

V sobotním, druhém kole poháru se vicemistryním vedlo ještě o něco lépe. Jejich sestava dosáhla na druhou příčku. „V zápase o vyřazení jsme se utkaly s domácími Čelákovicemi. Zápas to byl velmi napínavý, plný dlouhých výměn. K rozhodnutí došlo až ve třetím setu. Ve stejném duchu probíhal i finálový zápas s Českým Brodem, jen s opačným koncem,“ informuje o průběhu turnaje Dana Tůmová.

 

Úplnější představu o možnostech potenciálního vicemistra nabídne až poslední kolo Zimního poháru. To a zároveň i vyhlášení celého turnajového seriálu se bude konat 12. března. Hostitelem šampionátu bude hale ve Břvích. „Hala je dost velká a tím i ideální pro pořádnou diváckou kulisu,“ nabádá k návštěvě domáckého prostředí týmu jeho kapitánka.

Klíčová slova: