Na vykradače aut spadla klec

Hrozí jim maximálně dva roky
 

Od začátku roku vykradli několik vozidel. Nyní je policie dopadla, muž a žena středních let jsou obviněni z vykrádání aut.

Žena (27) a muž (30) poprvé řádili v obci Brodce. Rozbili okno u auta a ukradli dámskou kabelku uloženou pod sedadlem spolujezdce. Další vykradačka proběhla 13. února. Šlo opět o vykradené auto a to naprosto stejným způsobem. Tentokrát zloději odcizili navigaci, mobil a batoh.

A jaký jim hrozí trest?

Další vloupání proběhlo hned týden nato v obci Dalovice. Z automobilu zmizely dva mobily, a osobní doklady majitelky vozu. Ještě ten samý den přešla dvojice do jiného okresu, aby loupila i zde. „Dvojici hrozí trest odnětí svobody až na 2 léta, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty. Zadržet se je podařilo na základě shromáždění důkazů a informací ve spolupráci s Kolínem a Ústím nad Labem,“ sdělila ČtiDoma.cz mluvčí mladoboleslavské policie Lenka Sikorová.

Obviněni hned z několika trestních činů

Škoda na všech vykradačkách vystoupala na pětapadesát tisíc korun. Policisté dvojici obvinili z přečinu krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Klíčová slova: