Bourat se nebude, schody zaslouží rekonstrukci

V Kralupech se zvelebuje
 

V minulém roce došlo v Kralupech nad Vltavou k zásadním úpravám v okolí Masarykova mostu a lávky pro pěší a cyklisty na levém břehu Vltavy. V budování se tady pokračuje. 

Na co se mohou těšit místní? Bude zde probíhat rekonstrukce schodiště vedoucího od Masarykova mostu směrem k cyklostezce. Ta potrvá pravděpodobně až do konce dubna. „Jejím cílem budou právě stavební úpravy povrchu schodiště a instalace nového zábradlí za zhruba 300 000 korun, stavební práce provede kralupská firma Jaroslav Holeček,“ řekla Marcela Horčičková, vedoucí odboru realizace investic a správy majetku.

Čtěte také: V Kralupech se bude rekonstruovat!

Schody se měly bourat

Původně se s rekonstrukcí nepočítalo. „Nejprve jsme uvažovali o úplném zrušení těchto schodů, jenže později jsme došli ke zjištění, že jsou celkem hojně využívány, a proto bylo rozhodnuto o nutnosti schodiště zachovat a provést zmíněné opravy,“ dodává Horčičková.

Realizace

Nejdříve dojde k vybourání ramene schodů, včetně podesty, následně se demontuje schodišťové zábradlí. Po demontáži dojde k odstranění starého nátěru, odrezivění a odstranění graffiti. Následně dojde k úklidu prostoru, očištění podest a provedení hydrofobního nástřiku. 

Klíčová slova: