Oslavte Velikonoce ve Zdibech

Oslavte Velikonce ve Zdibech
 

Na Zdibském zámku se bude znovu slavit. V zámeckém areálu proběhnou nejrůznější dílny pro malé i velké návštěvníky. K tomu všemu si můžete dát něco dobrého na zub.

Pokud bude hezky, užijete si oslavu Velikonoc přímo v zahradě zámku, v opačném případě bude probíhat v prostorách špejcharu. A kdy? V sobotu 26. března od dvou hodin odpoledne. To ale není všechno, co místní připravují. O programu hovořila redakce ČtiDoma.cz s organizátorkou a předsedkyní sdružení Kaštánek Magdalenou Česnekovou.

Čtěte také: Památkáři přivedli zdibský zámek a pivovar k demolici, strhnout ho ale nestihli

Co uvidíte a vyzkoušíte?

„Na zámku každoročně děláme různé akce. O Velikonocích chystáme výstavu indonéského malíře Kokoka Suratmoka. Celou akci uvede Ondřej Lechník, ten vystoupí i jako kejklíř,“ říká Česneková.

Zúčastnit se můžete i nejrůznějších tradičních dílen, nebo si dát něco dobrého k snědku. Na konec proběhne i hudební produkce. „Máme připraveny aktivity jak pro děti, tak pro dospělé. Pletení pomlázek, zdobení vajíček, výroba přáníček. K dispozici bude i korálková a drátenická dílna. Na závěr vystoupí Jirka Šámal, který hraje na hang drum, a Vláďa Šunda se svým novým sólovým CD,“ uvádí Česneková.

Čtěte také: Fotoreport: Zámek nebo zřícenina?

Další oslava

Ze začátku nebylo vůbec jednoduché podobné věci organizovat. Velikonoce na zámku Zdiby sice nemají dlouhou tradici, pořádají se tady ale i jiné záležitosti. Například před Vánoci to byl advent, kde mohli návštěvníci vidět živé velbloudy nebo fakírskou show. To podle slov organizátorů už složitější bylo. Další velká akce na zámku proběhne v září. Těšit se můžete na oslavy 740 let založení města. U této příležitosti zhlédnete například výstavu různých věcí, které se k obci váží.

Proč dorazit?

A proč se zastavit šestadvacátého? „Myslím, že je to místo pro vzájemné shledávání přátel, kde si mohou v klidu popovídat a dát něco dobrého k snědku. K dispozici bude například řeznický stánek. Je to takové sousedské shledávání,“ dodává Česneková.

Klíčová slova: