Zábavné hledání s jistotou odměny. Najděte si velikonoční vajíčka

Velikonoční hledání vajíček se koná v pondělí od 15 hodin na pražském koupališti Džbán
 

Zatímco v Čechách si vajíčko musíte nejdříve vykoledovat, v anglosaských zemích je nutné si odměnu nejprve vyhledat. Na Velikonoční pondělí můžete stihnout obě starodávné tradice.

Dopoledne s pomlázkou po domácnostech, odpoledne na pražské koupaliště Džbán

 

Podle anglosaské legendy naděluje zajíc na Velikonoční neděli ozdobená vajíčka, která, pro větší legraci, poschovává různě po domech a zahradách. Teď si tradiční zábavu, dodržovanou převážně v Anglii, Spojených státech a Austrálii, můžete vyzkoušet na pražském koupališti Džbán.

 

Do Guinnessovy knihy rekordů se zapsalo hledání vajíček z roku 1985. V americkém městě Homer se tehdy zapojilo do tradiční velikonoční akce 950 lidí, kteří hledali 80 000 vajíček.

„My jsme se jako děti bavili hledáním velikonočních vajíček u nás na chatě. Proto chci, aby lidé poznali tu samou legraci a užili si chvíli sami se sebou,“ říká pořadatel sportovně-zábavní akce Martin Fiala. Do závodu se může přihlásit tým, který tvoří dítě a jeho starší doprovod. V areálu koupaliště na ně bude čekat ukrytých 500 čokoládových vajíček a jiných drobných dárků. Časový limit pro hledání bude 45 minut.

 

Smutnit nikdo nemusí. Výhry se dočká každý

 

Kritériem pro vítězství bude co největší počet nasbíraných vajíček a dárků. Nejúspěšnější tým bude oceněný hlavní cenou, kterou nebude nic jiného, než pravé pštrosí vejce. Odměny se však dočkají všichni zúčastnění. „Nalezená vajíčka a drobné dárky si účastníci mohou odnést s sebou domů,“ ubezpečuje Martin Fiala.

 

Start pondělního závodu je v půl čtvrté odpoledne. Registrace se konají už v 15 hodin, a to na adrese Nad Lávkou 5. Přihlásit se do závodu můžete i elektronickou poštou na info@hrybezhranic.cz. Startovné činí 200 Kč.

Klíčová slova: