Zapomněla čtvrt milionu v autě. O peníze přišla

V kabelce byly osobní doklady, platební karty a hotovost 250 tisíc korun
 

Pětatřicetiletá žena z Kladna si bude svou neopatrnost vyčítat asi do konce života. Zapomněla v autě kabelku se čtvrt milionem korun a přišla o ni.
 

Těžko říct, na co myslela pětatřicetiletá žena, když zaparkovala své auto v ulici  Ant. Suchého v Kladně, její nepozornost ji však přijde velmi draho. Zapomněla si totiž v autě kabelku a v ní hotovost, kterou u sebe nosí jen málokdo - 250 tisíc korun. 

 

Žena sice podle svých slov opustila vozidlo jen na pouhých 10 minut, ale i tak krátká chvíle stačila doposud neznámému zloději, aby kabelku vzal. Tak velký úlovek však zřejmě ani nečekal. Kromě osobních věcí, dokladů a platební karty si přišel na čtvrt milionu korun. Tak vysokou peněžní hotovost žena jen několik minut předtím vybrala v jednom z peněžních ústavů.

 

"Pachatel dále při násilném vniknutí do vozidla způsobil škodu ve výši 2 000 Kč. Celková škoda byla vyčíslena na částku 255 800 korun," uvedla policejní tisková mluvčí Jana Šteinerová.

 

Policie žádá o pomoc

Policisté žádají o pomoc kolemjdoucí, kteří 2. května krátce před čtrnáctou hodinou spatřili u poškozeného vozidla Škoda Fabia v ulici Ant. Suchého v Kladně podezřelou osobu, aby poskytli informace na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

Zloději v Kladně jsou velcí nenechavci. Nedávno vyloupili auto plné nedoručených balíků.

Auto není trezor

"Neustále upozorňujeme řidiče i jejich spolujezdce, aby ve svých vozidlech neponechávali při opuštění vozidla žádné věci, jako jsou například kabelky, notebooky, kufříky, peněženky, mobilní telefony, doklady, batohy a různá jiná zavazadla a cennosti, které jsou pro zloděje vždy velkým lákadlem a mnohdy i snadnou kořistí," radí Šteinerová, která doporučuje při odchodu od vozidla: vždy překontrolujte, zda je vozidlo bezpečně zajištěno a zda jste zde nic neopomenuli, a to především na viditelných místech. 

 

Klíčová slova: