Zubožený pes čekal na smrt

Můžete jí poslat peníze na transparentní účet
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Týraná a nebo z množírny? V pondělí někdo odložil fenku francouzského buldočka u obecní policie v Líbeznicích, byla ve velmi zuboženém stavu. Musela podstoupit operaci, při které jí byla odoperovaná obrovsky zvětšená slezina. 

Co a koho vedlo k odložení fenky, se zatím nepodařilo vypátrat, ale vzhledem k jejímu katastrofálnímu stavu to vypadá, že mohla být dlouhodobě týraná. Také se nabízí varianta, že Andulka pochází z množírny. Fenka nese známky dlouhodobého zanedbání péče, je extrémně podvyživená, má zanícené oči, drápy přerostlé a zarostlé až do polšťářků, sotva chodí!

Byla okamžitě převezena veterinární záchrankou Petmedic na veterinární kliniku do Vetcentra.
Fenku tady pojmenovali  "Andulka" a ihned se začalo s veterinární prohlídkou. Ukázalo se, že kromě viditelných problémů (podvýživa, problém s očima, přerostlé drápy) je fenka ještě překyselená a má hodně zvětšenou slezinu a navíc natrženou slezinu, která způsobuje krvácení do břicha. Okamžitě musela tedy na sál. Lékaři jí slezinu odstranili, byla velikosti 1/6 velikosti celého zvířete! Po odstranění váží něco málo přes pět kilo a mělo by jí být přibližně 7 let.

Nyní se hledá nezodpovědný majitel, popřípadě člověk, který se na Andulce tak zle podepsal. Pokud byste Andulku chtěli podpořit, můžete tak učinit na transparentní účet CZK 2500155876/2010 EUR: 2600661821/2010

Klíčová slova:
pes