Měl střežit supermarket, ale komplicům pomáhal krást

Kradli potraviny, cukrovinky, kosmetiku a alkoholické nápoje (ilustrační foto)
 

Příslovečné ucho džbánu se utrhlo, když povedený trojlístek nejméně podvanácté kradl ve stejné benešovské prodejně obchodního řetězce, a tentokrát byl zadržen.

Tři týdny pátrání benešovských kriminalistům slaví úspěch. Dopadli trojici cizinců ve věku 22, 33 a 39 let, kteří od poloviny dubna do počátku května nejméně v jedenácti případech kradli zboží v prodejních prostorách. Jednalo se především o potraviny, cukrovinky, kosmetiku a alkoholické nápoje. Při dvanácté krádeži byli zadrženi ostrahou přímo v prodejně i s odcizeným zbožím a předáni policistům.

Strážce pomáhal zlodějům
Jeden z obviněných byl v prodejně zaměstnanán jako ostraha. Jeho dva komplici různé zboží ukládali do nákupního vozíku a pak je na odlehlém místě obchodu přendali do tašek. S těmi prodejnu opustili, aniž by za zboží zaplatili. Zaměstnanec ostrahy jim takzvaně kryl záda.

Zboží za šedesát tisíc
"Odcizený sortiment postupně rozprodávali náhodným osobám za mnohem nižší cenu na různých místech hlavního města Prahy a o peníze získané prodejem kradeného zboží se pak všichni tři rozdělili. Celkem se jim podařilo z prodejny odnést zboží za více jak 64 tisíc korun," sdělil mluvčí policie Zdeněk Chalupa.

Trest až pět let
Policejní komisař zadrženým sdělil podezření ze spáchání krádeže spáchané formou účastenství. Za to  jim v případě odsouzení hrozí až pět let vězení.

Klíčová slova: