Vykolejený vlak u hlavního nádraží mění provoz do půlnoci

 

Kvůli vykolejení vlaku v tunelu mezi Hlavním a Vršovickým nádražím bude až do noci omezen provoz. Spojení s Berounem končí na Smíchově, vlaky z Benešova končí v Holešovicích.

"Dnes 27. 5. 2016 v 11.09 hodin mezi stanicemi Praha-Vršovice a Praha hlavní nádraží vykolejil první vůz za lokomotivou soupravy bez cestujících. V důsledku vykolejení byla poškozena část tratě. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Provoz na trati není přerušen a je veden dvěma krajními tunely. Příčiny vzniku mimořádné události jsou v šetření Drážní inspekce," sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Průjezd vinohradskými tunely je omezen ze čtyř kolejí na dvě. Jde přitom o velmi zatížený úsek s provozem dálkových a regionálních spojů z Prahy do Benešova a Českých Budějovic a do Turnova. Slouží také slouží k přesunu vlaků mezi nejvetším odstavným nádražím v České republice a hlavním nádražím, odkud soupravy pokračují jako různé typy vlaků ve směru Ústí nad Labem, Brno, Olomouc atp.

Na trati 171 Praha - Beroun jedou vlaky ze stanice Praha-Smíchov; cestující mohou náhradou využít vlaky regionální dopravy - ve stanici Praha-Smíchov bude zajištěn přípoj.

Rychlíky z Českých Budějovic jsou v úseku Benešov u Prahy - Praha-Holešovice vedeny odklonem, nejedou přes stanice Praha-Vršovice a Praha hl.n., jízdu končí ve stanici Praha -Holešovice. V opačném směru do Českých Budějovic jsou vedeny bez omezení.

Klíčová slova: